Sc Bolsward stopt met het zelf inzamelen van oud papier

Na jarenlang de maandelijkse huis-aan-huis inzameling van oud papier te hebben gedaan moet Sc Bolsward helaas vaststellen dat dit niet meer mogelijk is met inzet van vrijwilligers binnen de club. De gemeente neemt het nu over.

Om een ploeg vrijwilligers bij elkaar te krijgen werd de laatste jaren steeds moeilijker. Dit jaar is onder andere om die reden een afspraak gemaakt met de gemeente om het papier samen in te zamelen. De gemeente reed met een papier-perswagen en Sc Bolsward leverde een paar vrijwilligers.  Helaas bleek ook nu dat het toch niet mogelijk was vrijwilligers te krijgen. Een keer resulteerde dit in dat er geen papier opgehaald kon worden. Sc Bolsward heeft een overeenkomst met de gemeente, met hierin de plicht maandelijks oud papier in te zamelen. Die verplichting vloeit voort uit de plicht van de gemeente om ervoor te zorgen dat huishoudens hun oud papier kunnen aanbieden bij de gemeente.

Sc Bolsward kan helaas niet meer uitvoering geven aan de afspraken met de gemeente. Daarom heeft de club het inzamelen van het oud papier volledig overgedragen aan de gemeente. Dit betekent dat vanaf zaterdag 1 september de gemeente zelf het papier inzamelt. U kunt het oud papier en karton in dozen en bundels voor 08.00 uur zetten op de plaats waar u ook de GFT- en grijze container aanbiedt.

Het bestuur van Sc Bolsward vindt het jammer dat na zoveel jaren het inzamelen van oud papier op deze manier beëindigd moet worden. Het bestuur bedankt alle vrijwilligers, die destijds en nu zich hebben ingezet voor Sc Bolsward en haar voorlopers, heel hartelijk voor hun inzet.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.