Sc Bolsward start eigen ‘Meiden Voetbalschool’

Sc Bolsward heeft ambitie als het gaat om meiden- en vrouwen voetbal. De club wil niet alleen meiden en vrouwen laten genieten van de voetbalsport, maar hen ook de kans bieden hun voetbaltalenten te ontwikkelen en te gebruiken.

Dit doet de club door zelf kader op te leiden, een gedegen voetbalopleiding te bieden en professionele trainers in te zetten en door de ‘Meiden Voetbalschool’ op te richten.

Dit heeft nu al resultaat. Het eerste elftal van de vrouwen spelen in de derde klasse en maken goede kansen volgend jaar te promoveren naar de tweede klasse. De MB1 en MB2 voetballen beide in de eerste klasse waarbij de MB1 hoge ogen gooit om kampioen te worden en door te stoten naar de Hoofdklasse. Met MC1 in de tweede klasse en MD1 en ME1 in de eerste klasse is de aanvoer van talent de komende jaren verzekerd.

Maar Sc Bolsward wil meer en dat is dat alle meiden kunnen voetballen op het niveau dat zij willen. Dus teams voor het plezier en teams voor de prestatie. Op dit moment voetballen er bijna 150 meiden en vrouwen bij Sc Bolsward. Dat is een fantastisch aantal, maar om ieder meisje en iedere vrouw voetbal op het eigen niveau te bieden zijn nog meer enthousiaste meiden en vrouwen nodig.

Vanaf het komende seizoen wil Sc Bolsward beginnen met loop- en techniektrainingen speciaal voor meiden en vrouwen. Daarvoor zal de ‘Meiden Voetbalschool’ worden oprichten. Ben jij een meisje of vrouw die haar voetbalkwaliteiten wil verbeteren, die ambitie heeft om verder te komen in het voetbal en die droomt van een voetbalcarrière? Of vind jij het gewoon leuk om met andere meiden deze fantastische teamsport te beoefenen? Meld je dan aan bij Sc Bolsward (ge.boomsma@home.nl) en laten we elkaar helpen om onze voetbaldromen waar te maken. Een keertje vrijblijvend meetrainen mag altijd.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.