SC Bolsward speelt a.s. zondag thuis tegen Thor in de nacompetitie

Ook de derde plaats moest het team van Marc van Hiel prijsgeven. Oldeboorn wist na winst thuis tegen Old Forward deze te bemachtigen. Zo waar een teleurstellend einde voor Sc Bolsward, die na de winterstop in de 3e periode slechts 8 punten wist te verzamelen.

En daardoor in een rechtstreeks duel (uit en thuis) tegen LVV Friesland kans op een derde klasserschap verspeelde. De Bolswarders moeten nu via twee rondes proberen die kans alsnog te verzilveren.

A.s. zondag speelt Sc Bolsward thuis tegen de periodekampioen van 4B Thor en een week later uit tegen de ploeg uit Lippenhuizen. De winnaar van deze tweekamp speelt een thuis en uitwedstrijd tegen de nummer elf van de derde klasse A, Zwaagwesteinde. De winnaar hiervan promoveert naar, of handhaaft zich in de Derde klasse.

Afgelopen zondag probeerden de Bolswarders wel de volle buit binnen te halen en hopen op een misstap van Renado, maar het zat er deze middag niet in. Ook al omdat de thuisclub VENO uit Vollenhove alles in het werk stelde om een puntje binnen te halen en zodoende. nacompetitie voor degradatie te ontlopen. De 0-0 werd dan ook gevierd door de thuisclub als een kampioenschap.

Alleen in de beginfase had Sc Bolsward wat mogelijkheden. Op een voorzet van Monier Bouasrar kwam Lorenzo Lemmers een fractie van een seconde tekort. Een combinatie tussen Monier Bouasrar, Lorenzo Lemmers en Özgur Akkus strandde in een muur van verdedigers. Maar ook de thuisclub miste enkele (kop) mogelijkheden.

De tweede helft was van het zelfde laken een pak. Sc Bolsward kon niet en Veno wilde niet. Terwijl de laatste man van de thuisclub maar één motto had; weg is weg!

Wat tenslotte inhield dat Sc Bolsward bovenstaande weg mag bewandelen in de nacompetitie.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.