SC Bolsward wint met grote cijfers

Afgelopen zondag speelde sc Bolsward op Sportcomplex ‘Het Bolwerk’ een wedstrijd met twee gezichten. Vanaf de aftrap kreeg de thuisclub enkele kansjes, maar het was al snel te zien dat een traag spelend team van de thuisclub daarna volledig werd afgetroefd door de strijders uit Oosterlittens.

Het was een beetje rondspelen achterin zonder diepte te zoeken en dat alles in een wel heel laag tempo dat meer passend zou zijn bij het Walking Football van de ‘Old Stars’ van Sc Bolsward. Die dezelfde middag een voor wedstrijd speelden bij de wedstrijd Sc Heerenveen-AZ.

Zoals gezegd waren de eerste kansjes voor het team van Marc van Hiel. Özgur Akkus en Dennis Niemarkt vonden de doelman op hun weg. Daarna was het Oosterlittens die de lakens uit deelde en met compact voetbal de Bolswarders het na kijken gaven. Het leverde diverse mogelijkheden op voor de gasten, maar een gemakkelijk gegeven penalty, van de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Leistra uit Groningen, moest er aan te pas komen ( de bal werd tegen de arm geschoten van Niels Sanchez-Infante) om de leiding te nemen. Paulus Yde Walda maakte via elf meter de meer dan verdiende voorsprong. En de thuisclub kroop daarna meerdere keren door het oog van de naald, want er waren diverse mogelijkheden voor het team van trainer Wiebren Kerkhof om nog voor de pauze een onoverbrugbare voorsprong te nemen. Terwijl de thuisclub geen mogelijkheid zag om maar enigszins gevaarlijk de worden. De Bolswarder toeschouwers vreesden het ergste voor na de pauze.

Maar zoals wel vaker wordt gezegd, wat zat er in de thee van de Bolswarders? Opeens werd er wel gevoetbald en gewerkt. Met name de invallers Maxim Mulder (één en al inzet en strijd) en Jesse Monsma (speelde een prima 2e helft!) brachten het vuur weer in het team. En kijk de ploeg nam dat over. De middenvelders Mounier Bouasar en Harun Ergöz kregen meer ruimte om het spel te maken en de gasten uit Oosterlittens betaalden toen de tol voor hun getoonde inzet van voor de rust.

De thuisclub liet toen wel de bal het werk toen. Harun Ergöz scoorde prachtig onder de lat en de niet al te grote doelman was kansloos: 1-1. Maxime Mulder beloonde zijn werklust met een strakke inzet: 2-1. Het hek was van de dam. Özgur Akkus bediende Dennis Niemarkt op maat en tekende beheerst voor de 3-1. Özgur Akkus mocht vanaf elf meter raak schieten, nadat Niemarkt in het strafschopgebied onderuit werd gelopen: 4-1. Twee combinaties tussen Niemarkt en Akkus leverde even zovele doelpunten op. Akkus bediende Niemarkt 5-1 en Niemarkt bediende Akkus 6-1 en beiden waren niet zelfzuchtig.