SC Bolsward sluit weer aan na zege op Renado

Leider Sidney Zeegers vertelde in de bestuurskamer van SC Bolsward, na de ongelukkige nederlaag thuis tegen RKO (1-2) dat als we de komende twee wedstrijdenthuis tegen VENO en uit bij Renado winnen dan zitten we er weer bij.

Na de uitslagen van afgelopen zondag, punten verlies voor Black Boys en koploper Warga zit het team van Marc van Hiel met een wedstrijd minder er inderdaad weer bij.
Dat ging niet zonder slag of stoot. Renado uit is altijd een lastige tegenstander in St.Nyk en dat bleek ook nu weer.
Terwijl Sc Bolsward wel voortvarend begon, drie verre uittrappen van de weer sterk keepende Tolga Demirci zetten achtereen volgens Paul Huisman, Lorenzo Lemmers en Özgur Akkus min of meer vrij voor de doelman van de gasten. Het leverde niet een vroege voorsprong op. Renado was wakker geschut en kwam daarna ook een paar keer gevaarlijk door, echter zonder resultaat. Sc Bolsward kreeg ook zijn kansjes, het spel golfde wat heen en weer, tot dat Lorenzo Lemmers de Bolswarders nog vlak voor rust op een 1-0 voorsprong zette.

Na de pauze kwam de thuisclub furieus uit de kleedkamer,zeg maar recht naar het doel,en wilde zo snel mogelijk op gelijke hoogte van de gasten komen. Drie keer vonden zij Tolga Demirci op hun weg met katachtige reddingen wist hij zijn doel schoon te houden, maar ook verdedigend stond het weer goed bij de Bolswarders. Jammer was het dat Maxime Mulder met een blessure moest afhaken, hij werd trouwens prima vervangen door Maarten Botermans. Vanmiddag had ook Lorenzo Lemmers het weer te verduren. Het vanachter onderuit halen van Lemmers door een St.Nykster koste laatste een terechte rode kaart. Twintig minuten voor tijd nam Lemmers ‘wraak’ door z’n tweede doelpunt te scoren.

Na twee keer geel kon ook de volgende speler van de thuisclub het veld verlaten. Maar de veerkracht van de thuisclub was er niet minder om. Vijf minuten voor tijd maakten ze zelfs met 9 man de aansluittreffer. Verder liet het team van trainer Marc van Hiel het niet komen en gingen de punten mee in de tas naar Bolsward.

Volgende week zondag speelt SC Bolsward thuis tegen Oldeboorn. Aanvang 14.30 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.