SC Bolsward sluit tegen IJVC  1e seizoenshelft met ruime winst af

Halverwege de thuiswedstrijd tegen de tegenstander uit IJlst leek  de wedstrijd met een tussenstand van 4  –  1   al beslist. Die conclusie bleek juist want  na de hervatting kon de thuisclub zonder al te veel inspanning uitlopen naar de 6  –  1 eindstand.

Niets wees in de eerste minuten op een gemakkelijk middag voor SC Bolsward want IJVC verscheen direct na de aftrap tweemaal dreigend voor de goal van de thuisclub. Uit het niets viel in de 4e minuut  de goal aan de andere kant toen een mooie aanval over een 3-tal schijven in Alexander Wiersma de afmaker vond. Nog geen 3 minuten later benutte IJVC een penalty, toegekend voor een overtreding in het strafgebied.

De thuisclub zette een tandje bij en het was Dennis Hendriks die vanaf de rechtsbackpositie  doorstoomde naar een scoringskans  maar zijn schot ging net voorlangs de goal. Beter verging het Bart Gietema die in de 33e minuut voor de keeper opdook en deze met een subtiele voetbeweging verschalkte  2  –  1. Met nog 5 minuten op de klok profiteerde eerst Marvin Dijkstra van wanorde in de verdediging van IJVC en vlak voor het rustsignaal was het opnieuw Bart Gietema die de keeper met een schijnbeweging en een fraaie boogbal kansloos liet.

In de tweede helft was al gauw duidelijk dat IJVC niet meer voor de winst ging en de thuisclub  de wedstrijd rustig kon uitspelen. Na een kwartier zette Alexander Wiersma met een steekbal spits Bart Gietema alleen voor de keeper en dat betekende  5  –  1.

Het slotakkoord was voor Thys Strikwerda die uit een hoekschop met een kopbal de eind- stand op 6  -1 bepaalde. Een verdiende overwinning die halverwege de competitie genoeg perspectief biedt voor een hoge klassering na de winterstop.

Op 23 januari 2016 is, ijs en weder dienende, de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Tzummarum.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.