SC Bolsward past regels rondom kunstgras aan

Door de discussie over de gezondheidsrisico’s van het spelen op kunstgras heeft sc Bolsward besloten om kinderen niet meer te laten voetballen op het kunstgrasveld.

Op de website laat het bestuur weten dat: “Kinderen in de leeftijdsgroepen van 7 tot en met 11 jaar niet mogen en kunnen verwachten dat zij het kunstgras ‘normaal’ gebruiken. Dit zijn jonge kinderen die speels zijn, en speels moeten kunnen zijn”.

Met normaal gebruik wordt grof gezegd bedoeld dat je op kunstgras gewoon kunt sporten, en de granulaatkorrels bijvoorbeeld niet in je mond moet stoppen.

Vooral het ‘normaal’ gebruik heeft het bestuur van de voetbalclub bezig gehouden.

Het bestuur heeft daarom tot nader order besloten deze kinderen niet meer op kunstgras te laten trainen of voetballen. Dit geldt uiteraard voor thuis- en uitwedstrijden.

Binnen twee weken verwacht het RIVM de resultaten van het onderzoek naar gezondheidsrisico’s bij het spelen op kunstgras. Uiteraard zal SC Bolsward het spelen op kunstgras dan opnieuw beoordelen.

Het bestuur wil benadrukken dat SC Bolsward niemand wil verplichten op kunstgras te trainen of te voetballen. Het besluit van spelers of ouders om niet op kunstgras te willen voetballen zullen wij respecteren. Het zal in de praktijk echter niet mogelijk zijn om het programma aan individuele wensen aan te passen.


2 reacties

  1. w.knier schreef:

    Geld ook voor de meisjes neem ik aan.Die spelen ook wel op kunstgrasveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *