SC Bolsward pakt klinkende overwinning op VENO

Zondag 29 november jl. moest SC Bolsward Zo1 aantreden tegen VENO uit Vollenhove. Een relatief onbekend tegenstander voor het keurkorps van Marc van Hiel.

Op een behoorlijk windig Sportcomplex ‘Het Bolwerk’ kwam de thuisclub goed voor de dag, waarbij de thuisblijvers iets hebben gemist, namelijk een sterk en prima spelend SC Bolsward en een leuke wedstrijd.

Zonder de geblesseerde Mounier Bouasrar, maar met de in de basis terugkerende Özgur Akkus startte de thuisclub voortvarend. VENO had moeite met het kunstgrasveld en klaagde diverse keren over het veld. Eigenlijk kwam VENO de gehele wedstrijd niet in het stuk voor en het was SC Bolsward dat deze middag de lakens uitdeelde.

Halverwege de 1e helft scoorde Paul Huisman na een mooie combinatie op fraaie wijze de 1-0: met de rechterbuitenkant voet in het hoekje. Dit was ook de ruststand. In de 2e helft liep SCB uit naar 5-0. De wind wakkerde aan en SC Bolsward kreeg de wind steeds meer in de rug, letterlijk en figuurlijk. Het team van Marc van Hiel bleef goed voetballen en hard werken, waarbij de prima spelende Maxime Mulder voorop ging in de strijd.

Paul Huisman scoorde weer op bekeken wijze niet ver na rust de 2-0. Daarvoor werden nog enkele open kansen door pech gemist o.a. een inzet van Özgur Akkus die via paal en lat over ging. Na de 2-0 strafte Lorenzo Lemmers na goed doorzetten een te korte terugspeelbal af (3-0). De mooiste goal was de 4-0. Özgur Akkus zette na enig draaien de aanval op en stuurde invaller Sahan Demirbas diep. Deze passte de bal met een mooie voetbeweging terug naar Akkus, waarna deze de bal beheerst in de hoek schoot. De 5-0 viel vlak voor tijd en was een mooie beloning voor Maxime Mulder. Hij kopte een corner hard tegen de touwen.

Een mooie teamprestatie. Goalie Tolga Demirci had deze zondag niet veel te doen. De bekerheld van SC Bolsward kon vertrouwen op de degelijke defensie die weer als een huis stond. Het spel van de thuisclub was vandaag een genot om te zien en nu werden de kansen deze keer wel afgemaakt. Helaas heeft SC Bolsward diverse punten in wedstrijden laten liggen dat men wel goed voetbalde, maar zichzelf telkens niet wist te belonen. Dat was deze zondag dus wel anders.

Volgende week speelt SC Bolsward, ijs, regen en weder dienende, in St. Nicolaasga tegen Renado, aanvang 14.00 uur.