Sc Bolsward pak groots uit met jeugdvoetbaltoernooi

Op zaterdag 28 mei wordt op Sportcomplex Het Bolwerk in Bolsward de derde editie van het Noorderlinge Jeugdvoetbaltoernooi van Sc Bolsward gehouden. Het was in 2014 het eerste grote toernooi dat door door de fusieclub werd georganiseerd. En het succes was direct zo groot dat het toernooi in korte tijd is uitgegroeid tot een begrip in voetballand.

Het Noorderlinge jeugdvoetbaltoernooi is een toernooi voor alle E en F pupillen en dit jaar doen ook de meisjespupillen Sc Bolsward mee. Dat betekent dat er dit jaar in totaal 62 teams op de velden verschijnen. Er zijn misschien nog wel veel meer teams zijn die mee hadden willen doen, maar een paar dagen na de opening van inschrijving was het toernooi al volgeboekt.

Er zullen op de wedstrijddag, verdeeld over 4 voetbalvelden, in totaal 155 wedstrijden gespeeld worden. De teams zijn ingedeeld in acht categorieën en in iedere categorie kan een team de toernooischaal winnen. De vier speelvelden worden verdeeld in zes halve speelvelden voor de E en F pupillen en vier kleine velden (kwart) voor de minipupillen. De teams spelen 7 tegen 7.

De wedstrijden duren 15 minuten. Als teams in de poule gelijk eindigen op punten, wordt er gekeken naar het doelsaldo. Is dit ook gelijk dan wordt gekeken naar het aantal gemaakte doelpunten. De ploeg met de meeste doelpunten vóór zal dan bovenaan komen. Is het dan nog gelijk, dan wordt gekeken naar onderling resultaat. Is dit ook in evenwicht, dan volgen penalty’s.

Voor meer informatie is te vinden op de website van Sc Bolsward.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *