Sc Bolsward opnieuw trefzeker uit bij Sc Franeker.

Zowel thuisclub Sc Franeker en Sc Bolsward waren vorige week voortvarend uit de startblokken geschoten. De thuisclub moest het in Leeuwarden opnemen tegen Nicator.

Na een 0-2 ruststand eindigde dit duel in een keurige 1-4 overwinning voor Sc Franeker. De Bolswarders, die afgelopen seizoen via de nacompetitie ten koste van Zwaagwesteinde promotie naar de 3e klasse bewerkstelligen stuurden Geel Wit met een 4-0 nederlaag terug op de boot naar Ameland. Benieuwd of de beide teams deze prima competitiestart een goed vervolg weten te geven.

Het team van Marc van Hiel begon de eerste minuten sterk aan de wedstrijd, wat in de 3e minuut bijna een voorsprong opleverde. Via een goede combinatie schoot Paul Huisman op de paal. De thuisclub was daarna wakker en nam gaande de eerste helft het initiatief over. Ze kregen ook kansen maar het vizier stond bij de Franekers niet echt op scherp. Doelman Tolga Demirci kon een paar maal niet echt de controle over de bal krijgen, maar de Franekers wisten niet te profiteren. Zelfs een bal die terug kwam van de paal en een leeg doel wist de rechterspits het nog te presteren om de bal naast te werken. Het betekende wel dat in die fase de thuisclub heer en meester was, mede ook omdat het middenveld van Sc Bolsward niet echt in balans was. Toch wist Lorenzo Lemmers vlak voor rust te scoren en kon SC Bolsward tot aan de rust de voorsprong van 0-1 behouden

Na de thee was Sc Bolsward weer enigszins bij de les. Helemaal nadat een razend snelle counter de voorsprong verdubbelde. Door een goede actie van Özgur Akkus kwam de bal bij de snelle Lorenzo Lemmers, deze bediende Paul Huisman op maat en hij wist op zijn manier koelbloedig het net te vinden 0-2. De thuisclub stond verbijsterd te kijken naar de nu op eens verdubbelde achterstand. Ze gingen tegen zichzelf lopen voetballen en irritatie sloop in de ploeg, het kostte Özgur Akkus een tand. Niet veel later scoorde opnieuw Paul Huisman op sublieme wijze de 0-3 binnen.

Osman Bozkurt kwam in de ploeg voor de niet fitte Thomas-Jan van der Zee. Mounier Bouasrar kwam weer op zijn vertrouwde plekje en was er meteen meer balans op het middenveld. Sahan Demirbas kwam op rechts. SC Franeker gaf zich gewonnen en de Bolswarders hadden in die laatste fase zo maar kunnen uitlopen naar een nog grotere score. Paul Huisman, Lorenzo Lemmers misten enkele opgelegde kansen en ook Sahin Demirbas was te bescheiden. Maar een grotere nederlaag had de thuisclub ook niet verdiend. De hardwerkende Jesse Monsma incasseerde nog een tweede gele kaart, dus rood.

A.s. zondag speelt Sc Bolsward opnieuw een uitwedstrijd en dan tegen de buren van Franeker, FC Harlingen.