Sc Bolsward opnieuw scorend op dreef uit tegen FC Harlingen

Terwijl het wielerfestijn afgelopen zondag losbarstte in Bolsward moest het team van Marc van Hiel, onder het toe ziend oog van de oud trainers Johnny Lichthart (ex-RES) en Johnny Nota (ex-CAB) het op nemen tegen de fusie club FC Harlingen op het prachtig gelegen voetbalcomplex van voorheen Robur.
Sc Bolsward had de vorige twee duels gewonnen met keurige cijfers van 4-0 en 0-3 tegen respectievelijk Geel-Wit en SC Franeker uit. Het verjongde team van trainer Duco Mulder (Fc Harlingen) stond nog op nul punten en een doelsaldo van 2 voor en 8 tegen.

Het verschil tussen beide teams was vooral in de eerste 20 minuten niet te zien. Sc Bolsward begon wat slordig aan de wedstrijd en de thuisclub nam in die fase het initiatief. Met als resultaat een schitterend doelpunt in de 13e minuut van rechterspits Daniel Matakupan. Vanuit een onmogelijke hoek verschalkte hij doelman Tolga Demirci in de verste bovenhoek: 1-0. De Bolswarders waren wakker geschut en namen langzamerhand het spel over, maar ook was te zien dat de thuisclub in het eerste half uur met hun krachten hadden gesmeten. In de 37e minuut was het Özgur Akkus die de jeugdige doelman Tetze Helvrich op het verkeerde been zette en bekeken voor de gelijkmaker zorgde. Daarvoor was het de goed spelende Harun Ergöz die een ziedend schot net over de kruising zag verdwijnen.

Vlak voor rust was het Akkus die Paul Huisman de diepte in stuurde. Bekeken zette Huisman nog voor rust Sc Bolsward op voorsprong: 1-2.

Na rust was de thuisclub weer op adem gekomen en nam het initiatief weer over. Sc Bolsward kroop toen een paar keer door het oog van de naald. Daarna kreeg Paul Huisman nog een open kans, maar hij verslikte zich in de goed uitkomende doelman Helvrich. Fc Harlingen moest komen om in ieder geval de gelijkmaker te schoren. De ruimtes werden groter voor de snelle spitsen van Sc Bolsward. De wedstrijd leek beslist toen Özgur Akkus in de 75e minuut de 1-3 scoorde. Niet voor de thuisclub.

Sander Zeilmaker liet in de 84e minuut nog de 2-3 aantekenen en het had ook zomaar 3-3 kunnen staan, de kopbal verdween maar net over doel. Verder liet Sc Bolsward het niet komen. Lorenzo Lemmers bediende zowel Huisman als invaller Sahan Demirbas vanaf de achterlijn het betekende 2-5. Daar tussen in miste Lemmers nog een strafschop, maar dat mocht de pret niet drukken.

A.s. zondag ontvangt Sc Bolsward de gasten uit Jubbega, aanvang 14.30 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.