SC Bolsward   opnieuw onderuit tegen vv Arum

Onder ideale weersomstandigheden duurde het bijna een half uur voordat de wedstrijd echt los kwam. Wat opviel was dat de scheidsrechter het spel diverse keren moest stilleggen voor het verzorgen van blessures, zonder dat er sprake was van hard spel.

In de 27e minuut konden wij een fraaie boogbal (net over de lat) van Alexander Wiersma noteren. Enkele minuten daarna zorgde een prachtige cross-pass van Bart Gietema voor een grote kans voor Eli Rosenau die voorlangs het doel van Arum verdween. Overigens, Arum zat ook niet stil maar dat leidde niet tot uitgespeelde kansen.

Na de pauze zou de wedstrijd losbranden. Na amper 2 minuten lag de bal in het doel van de thuisclub, na een
uitval over de rechterkant met een afronding in de verre hoek door Jeroen van Dellen. In de 51e minuut miste Bart Gietema op een haar na een voorzet van Alexander Wiersma. De druk van sc Bolsward nam toe maar bij een uitval zorgde een corner (die slecht werd verdedigd) voor een 2 – 0 stand, toen Kevin Hoekstra ongehinderd kon binnenschieten. Met nog een kwartier te gaan zorgde een prachtige steekpass van Arum ervoor dat een van de voorwaartsen van Arum alleen op keeper Nieuwenhuis afkwam. Met een prima reflex voorkwam deze  erger.

Dit was het sein voor Bolsward om alles of niets te spelen. Nog geen 2 minuten daarna zorgde Bart Gietema met een mooie boogbal voor een tegendoelpunt. Met het nodige kunst- en vliegwerk moest Arum de voorsprong verdedigen en uiteindelijk lukte dat. Een gelijkspel had meer recht gedaan aan de onderlinge krachtsverhoudingen.
De wedstrijd die zo nu en dan wat venijnig was, werd in goede banen geleid door scheidsrechter J.Kingma.