SC Bolsward ontvangt 500 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor voetbalvereniging SC Bolsward van de VriendenLoterij.

De club is één van de succesvolste deelnemers aan de VriendenLoterij Belmaanden in mei en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 500 euro. De Belmaanden zijn een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. SC Bolsward wil het geld inzetten voor de verbouwing van de kantines en kleedkamers.

Siebren Wielinga, voorzitter commerciële zaken bij SC Bolsward: “Perfect deze opsteker! We zijn een grote club met 1.100 leden en 237 vrijwilligers. We hebben twee kantines en meerdere kleedkamers. Die zijn inmiddels allemaal aan vernieuwing toe. Deze extra inkomsten gaan we daar zeker voor gebruiken.”

Achterban spekt clubkas
Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. In mei belden tal van clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van SC Bolsward leverde de club maar liefst 64 loten op en daarmee scoorde de club de zevende plaats. Als de 64 loten een jaar blijven meespelen, dan kan SC Bolsward 6.016 euro bijschrijven aan de clubkas.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.