SC Bolsward onderuit tegen directe concurrent Renado

Na de mooie voorstelling van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Old Forward, stond voor deze zondag de wedstrijd tegen Renado op het programma, met als inzet het vasthouden van de 2e plaats achter kampioen Warga, die namelijk het recht geeft op 2 wedstrijden tegen de nr. 13/14 uit de 3e klasse , waarmee dan directe promotie kan worden afgedwongen naar die zelfde 3e klasse.

Helaas zo als al vaker dit seizoen is gebleken, dat wanneer er extra druk op de wedstrijd komt het team moeite heeft hiermee om te gaan.

Dat dit gebeurd is  ook de charme van voetbal, maar voor de supporters is het natuurlijk moeilijk te begrijpen, zeker in de wetenschap dat er een zeer getalenteerde groep staat, die zonder moeite mee zou kunnen spelen in de 3e klasse mits deze zelfde groep er dan ook wel elke week voor moet gaan, want met alleen talent en mooi technisch voetbal red je het niet, ook niet in de 4e klasse.

In de wedstrijd tegen Renado bleek dit maar weer eens, want met deze tegenstander stond er een ploeg in het veld, waaruit bleek, dat zij er alles voor wilde doen om een goed resultaat te behalen en dat ze voor de 2e plaats gingen.

Zonder de geschorste Özgur Akkus werd het elftal na de 8-0 overwinning op Old Forward vorige week, op enkele vitale plaatsen gewijzigd met als grootste verrassing Sean Noorman op het middenveld. Een keuze van de trainer die niet door iedereen begrepen werd, daar velen liever Noorman op zijn vertrouwde linksback positie zien spelen. Het hield wel in dat spelverdeler Harun Ergöz op de bank mocht plaats nemen en vooral de eerste helft leek het of de thuisclub zonder middenveld speelde. De uitleg van de trainer was, dat hij met het laten spelen van Noorman op het middenveld de gevaarlijkste man van Renado had willen uitschakelen.

Diezelfde Noorman had SC Bolsward wel op voorsprong kunnen brengen, maar zijn inzet raakte de buitenkant van de paal.

Hierna zag je de wedstrijd kantelen in het voordeel van Renado, wat resulteerde in een bal op de lat na een één tegen één situatie. Vervolgens was het tekenend, dat een vrije trap op de helft van Renado in het voordeel van SC Bolsward,uitmondde in een kans voor Renado.

Na rust een wedstrijd die net als grote delen voor rust, op het middenveld werd uitgevochten, met als aantekening dat je kon zien dat Renado makkelijker voetbalde, maar vreemd genoeg pas op voorsprong kwam in een fase dat je dacht dat de thuisclub beter in de wedstrijd kwam. Helaas was SCBolsward niet meer bij machte om in het vervolg de wedstrijd nog naar zich toe te trekken en was behoudens een goed schot van Lorenzo Lemmers, niet gevaarlijk voor het doel en was de wedstrijd gespeeld na de 0 – 2 van Renado. Door nog een paar wissels werd er toch nog iets geprobeerd, maar je had het gevoel dat het eerder 0 – 3 zou worden,dan dat Bolsward in de wedstrijd zou terugkomen.

Al met al een wedstrijd die je kunt duiden als “niet best”en met de wetenschap achteraf dat medeconcurrent voor de 2e plaats Oldeboornook verloor het extra pijnlijker maakte.

As. zondag rest dan nog de uitwedstrijd bij Veno en moet er gehoopt worden op een misstap van Renado, zodat dan alsnog de 2e plaats gepakt kan worden. Dat dit niet onmogelijk is bewees het slotweekend in de eredivisie.

Gaat het bovengenoemde plaatsvinden dan worden er 2 promotie wedstrijden gespeeld (een uit en een thuiswedstrijd) en anders zal er middels de nacompetitie promotie naar de 3e klasse moeten worden afgedwongen.