Sc Bolsward ondanks verdienstelijk spel uit de beker

Sc Bolsward ging natuurlijk niet als favoriet naar Groningen om de trotse koploper in de 2e klas GRC te bestrijden in het bekertoernooi.

De Groningers hebben in die klasse 33 punten en een doelsaldo van 44 voor en slechts 12 tegen. De doelpuntenmakers zijn Erwin Alt 16 en Davy Wilkens 14. Toch wist het team van Marc van Hiel tot aan de 70e minuut de nul vast te houden en hoopten op een penalty reeks met een hoofdrol voor doelman Tolga Demirci.

Het kwam er niet van. De verassende beker winsten tot nu toe bracht veel Bolswarders richting Groningen. Een dubbeldekker van ITS vervoerde plm. zestig supporters, maar ook velen kwamen met eigen vervoer. Een spandoek over het viaduct van de A7 ondersteunden het team en de fans!

Vanaf de aftrap probeerde de thuisclub meteen orde op zaken te stellen. Met veelvuldig balbezit van achteruit moesten de gasten uit de tent lokken. Sc Bolsward trapte daar niet in en men bleef geconcentreerd spelen zonder iets weg te geven. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen er zelfs kansen voor de Bolswarders. Halverwege de eerste helft stond het grote Bolswarder legioen al te juichen, nadat de doorgebroken Paul Huisman met een actie de keeper op het verkeerde been zette, helaas verdween de bal niet in het lege doel maar waaide alsnog via de paal naast het doel. Ook Lorenzo Lemmers kreeg een schietkans maar aarzelde te lang. Deed de thuisclub dan niks? Jawel maar het was de geheel op een penalty reeks gefocuste doelman Demirci die de één na andere onmogelijke redding verrichte. Ook Özgur Akkus kreeg enkele kansen. Het bleef tot aan de vervroegde pauze vanwege een ernstige blessure van de thuisclub, 0-0.

Na de thee voerde trainer Marc van Hiel enkele wijzigingen door wat het Bolswarder spel niet ten goede kwam. Toch ook toen werd lang de nul gehouden tot aan de al genoemde zeventigste minuut. Een schrimits moest er aan te pas komen om de Bolswarder defensie te laten capituleren, ongelukkig kwam de bal via via bij doelpunten maker Davy Wilkens: 1-0. Daarvoor leek Sc Bolsward de leiding te nemen, maar alleen voor goal werd Monier Bouasrar afgefloten, vanwege een kopduel tussen een verdediger van de thuisclub en Sahan Demirbas. Deze laatste moest helaas het veld verlaten.

Niet veel later werd de te ver voor zijn doel staande Bolswarder goalie verrast met een boogbal vanaf eigen helft: 2-0. De Bolswarders waren uitgespeeld zonder echter de pijp aan maarten te geven. Want na de 4-0 wist Thomas Jan van der Zee met een prachtige boogbal de Groninger doelman te verschalken. Een leerzame wedstrijd voor de Sc Bolsward die bleven ‘voetballen’ en werden verrast door het puntenverlies van hun concurrenten in de competitie.