Sc Bolsward na zevenklapper tegen Black Boys aan kop.

Het werd al op Twitter aangekondigd: ‘Kom zondag naar de derby Sc Bolsward-Black Boys, er gebeurd altijd wat!’

Maar bij een comfortabele ruststand van 5-0 voor de thuisclub verwacht je niet dat de vlam alsnog in de pan slaat. Dat gebeurde toch, mede uitblinker Özgur Akkus werd volgens eigen zeggen door de doelman van de Snekers racistisch bejegend (de doelman bood na de wedstrijd zijn excuses aan) en het was aan de rustig leidende scheidsrechter Minne Modderman te danken dat na een afkoelingsperiode de wedstrijd kon worden vervolgd. Maar het leuke van de verdiende overwinning was er toen wel af.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor het overlijden van erevoorzitter Cor Wielinga begin januari. Het begon allemaal zo mooi, al werd wel de toss verloren en scoorde pupil van de week Tim Bierma met het hoofd. De thuisclub was de laatste weken in vorm en iedereen kan scoren in dit team. In oefenwedstrijden was Kuinre met een 10-0 nederlaag een maatje te klein, maar ook SDS werd met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd.
Tegen Black Boys moest het vervolg komen en dat kwam er. Vrije trap specialist Harun Ergöz krulde in 10e minuut een bal in de beneden hoek en liet de doelman kansloos. In de 30e minuut werd uit een corner vanaf rechts gescoord door aanvoerder Tom Bleeker, de doelman taste mis en de bal verdween via binnenkant paal in doel 2-0.

Black Boys kon eigenlijk de gehele eerste helft geen vuist maken en leek af en toe gevaarlijk uit vrije trappen, maar ook hier heerste de verdediging onder aanvoering van Deniz Akkus e.c. Sneker topscoorder Erwin de Vries werd er moedeloos van. Prachtige combinaties tussen achtereenvolgensSahan Demirbas, Paul Huisman, Lorenzo Lemmers en Özgur Akkus leverden doelpunten op van Akkus (3-0) Lemmers (4-0) en opnieuw Akkus (5-0).

Na de thee probeerde Black Boys alsnog wat terug te doen terwijl de thuisclub de verkregen voorsprong wilde behouden. Na tien minuten nam de thuisclub het heft weer in handen en was het geloof bij de Snekers zienderogen verdwenen en eigenlijk uit frustratie kwam het boven omschreven incident.
De thuisclub pakte het weer op en invaller Dennis Niemarkt scoorde op zijn eigenwijze de zesde binnen. Daarna miste het team van Marc van Hiel nog enkele riante mogelijkheden en kwam het mooiste doelpunt op nam van de weer sterk spelende Mounier Bouasrar. Vanaf links zag hij de doelman te ver voor zijn doel staan en plaatste de bal beken in de verste bovenhoek: 7-0.

A.s. zondag speelt Sc Bolsward de bekerwedstrijd tegen tweede klasser GRC uit Groningen. Aanvang 14.00 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.