Sc Bolsward na 2-0 overwinning op Zwaagwesteinde, naar derde klas (verslag)

Zondag werd dan toch de buit binnen gehaald, in een meer spannende, dan fraaie wedstrijd werd het Zwaagwesteinde van trainer Wim de Ron met 2-0 verslagen en achteraf verdiend.

Meer dan 600 toeschouwers omzoomden het volgestroomde Sportcomplex in Bolsward voor de allerlaatste en beslissende wedstrijd tegen derde klasser Zwaagwesteinde.

Vorige week werd al met 0-1 gewonnen bij de ‘Readjes’ en een gelijkspel zou al voldoende zijn om te promoveren voor de Bolswarders. Zover liet het team van trainer Marc van Hiel het niet komen, want in de slotfase, toen de van een blessure terug gekomen Özgur Akkus in het veld verscheen was het over en uit voor de gasten.

De eerste helft was aftastend voor beide teams, Sc Bolsward hoefde niet zo nodig en Zwaagwesteinde mocht gelijk de vorige wedstrijd thuis bij de gasten het spel maken. Maar het kwam niet verder dan het strafschopgebied van de thuisclub, waar Tom Bleeker en Deniz Akkus het heft in handen had. Mede gesteund door de uitstekende backs Niels Sanchez-Infante en Burgwerder Maxime Mulder. Terwijl Mounir Bouasrar en Harun Ergöz hun paadje schoon veegden op het middenveld. Het woord was aan de voorhoede met Lorenzo Lemmers, Paul Huisman en A-junior Jurjen Altenburg. En met name de laatste was een plaag voor de verdediging van Zwaagwesteinde. Steeds was hij het die voor het gevaar zorgde door zijn doortastendheid en snelheid. Maar het leverde vooralsnog geen doelpunten op, ook de gasten kwamen niet verder dan enkele mislukte pogingen.

Na de thee moest er wat gebeuren voor de ploeg uit Zwaagwesteinde, steeds meer werd er risico genomen, zelf de doelman van de gasten ging zich met het spel bemoeien. Kansen kwamen er toen voor de Bolswarders. Eerst wist de doelman met een onoverzichtelijke scrimmage nog te redden. Jurjen Altenburg kopte goed door op Paul Huisman, maar de doelman redde fraai. Dennis Nieuwmarkt kwam voor Altenburg en Özgur Akkus voor de licht geblesseerde Harun Ergöz. De ruimtes werden steeds groter en Akkus wist die te vinden. Hij bediende Niemarkt op maat, maar deze zag twee vrijstaande spelers over het hoofd. De doorgebroken Akkus deed het even later beter, hij bediende de vrijstaande Paul Huisman op maat en deze passeerde de sterk spelende doelman van de gasten met een onhoudbaar schot: 1-0. De ban was gebroken en opnieuw was het Akkus die Niemarkt bediende: 2-0. Einde wedstrijd en de felicitaties aan Marc van Hiel en het team, die afscheid nam van de degelijke Niels Sanches Infante.

Voorwaar een uitstekende prestatie, die na de winterstop weer van ver moest komen, maar wel uit bleek dat klasse altijd boven komt drijven en het zondag team vanuit de vijfde klasse binnen een paar jaar wist door te stromen naar de derde klasse. Gefeliciteerd ook namens u (soms) kritische verslaggever!!

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.