Sc Bolsward MO15-1kampioen

Na een goed seizoen voetballen werden de meisje s van Sc Bolsward MO15-1 dit seizoen kampioen.

De leiders schreven zelf  over hun team: Achterin hadden we 2 sterke verdedigers in ons as staan, Jessie Rekker en Britt Evers. Geen enkele spits kwam door deze linie heen omdat we achterin goed stonden te verdedigen met name Messi (Lineke Schakel) met haar mooie linker been. Ze was elke aanvaller te slim af door ze af te kappen of door een sublieme dribbel langs de zijlijn in te zetten. Ook Judith die een nieuw plekje kreeg ik het team, voorheen aanvaller maar omgetoverd tot rechtsback heeft een prima seizoen gedraaid. 

Op het middenveld domineerden Naomi, Rikst, Elise en Femke. Ook hun hebben een bijdrage geleverd aan het kampioenschap. Naomi met haar linkerpoot die elke speelster van de tegenpartij te slim af was en zich heel goed heeft ontwikkeld. Naomi weet zelf niet dat ze goed kan voetballen want bij elke bal was het oeps of sorry. Ook onze nieuwe aanwinst Elise was een versterking voor het team. Met haar balgevoel en inzicht kon ze vele speelsters vrijspelen voor het goal. Ook Rikst heeft zich goed ontwikkeld, met name haar schot en wilskracht om te winnen! Femke Boersma onze hardwerkende rechtshalf heeft een goed seizoen gedraaid. Tegenstanders zagen het soms niet meer zitten als ze weer die hele rechterkant bespeelde in haar uppie. Ook de doorgeschoven Sam heeft zich in positieve zin ontwikkeld. Hard werken, passes verzorgen en soms een schot op goal van een enorme afstand, al ging deze er helaas niet altijd in omdat de afstand nogal groot was.

Voorin moest het gebeuren met het afronden en het creëren van kansen. Al ging het afronden vaak nogal moeizaam, kansen creëerden we wel en dat was heel mooi om te zien! Esma onze linksvoor met haar rechterbeen (links haar chocolade poot) wou altijd buiten om, wat betekend dat je ook je linker moet gebruiken wat ze heel vaak vertikte. Gelukkig zagen we wel de drijf om te winnen en baalde ze als ze niet had gescoord, gelukkig luisterde ze goed en heeft ze een paar keer een voorzet afgeleverd met haar rechterbeen door haar directe speler uit te kappen. Natasja daar in tegen stond rechtsvoor en was ook alleen maar bezig met haar rechter voet. Dit resulteerde ook in 2 werelddoelpunten van grote afstand. Femke Buwalda, ook 1 van onze nieuwe aanwinsten was van grote waarde. Voorzetten, goals, corners en nog veel meer waar ze in uitblonk. Met haar puffer (astma) langs de kant bleef ze maar gaan om of een voorzet af te leveren of door zelf te scoren. Dian Bootsma onze pinchhitter scoorde de ene naar de andere goal, of door zelf een actie te maken of door bediend te worden door 1 van de meiden uit haar team. 

Natuurlijk niet te vergeten Naomi en Marrit uit de MO13-1 die af en toe kwamen helpen omdat we wel eens te weinig speelsters hadden! 

Foto Rene Bootsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.