Sc Bolsward MO 13-1 wint sportiviteitprijs op NK Meisjes onder 13

Na een mooi met een kampioenschap afgesloten seizoen 2016 / 2017, deden de meiden ook nog mee aan de finale ronden “Nederlands kampioenschap MO13” gespeeld op het Blauw Wit 34 complex te Leeuwarden.

Te merken was dat na het behaalde kampioenschap in de “1e klasse 02” de energie een beetje op was, Sc Bolsward MO13-1 was in gedeeld in een poule met vv Westervoort, Zoetermeer en De Meern , compleet onbekenden voor Sc Bolsward, de eerste wedstrijd werd gelijk gespeeld nadat we eerst nog met 1-0 voorkwamen werd het 1-1, de wedstrijden tegen De Meern en Zoetermeer werden allebei verloren, dit betekende 4e in onze poule er zouden dus nog twee wedstrijden volgen om de eerste plaats in categorie 4.

Het laatste beetje energie moest ook uit de batterij, we moesten tegen Sparta Nijkerk, ook bij hun was de energie bijna op, na twee keer 11 minuten trokken wij de winst met 1-0 naar ons toe, de finale in categorie 4, was tegen Blauw Wit 34, nu al de vijfde keer tegen elkaar dit seizoen, de wedstrijd eindigde in 0-0, dit betekende ieder drie strafschoppen, wij schoten twee binnen en Blauw Wit 34 maar één dus Sc Bolsward Mo13-1 werd eerste in categorie4, dit betekende eigenlijk 13e van alle teams die in oktober 2016 landelijk meededen aan de voorrondes.

Bij de mooie prijsuitreiking met vv Alliance 22 als overall winnaar , bleek dat Sc Bolsward MO13-1 de sportiviteitprijs had gewonnen, alweer een mooie schaal en sportiviteitbeker, vielen ScB Mo13-1 ten deel.

De dag en het behaalde kampioenschap werden uitgebreid gevierd bij Mac Donalds.
Op de foto: Achter; Lolke Woudstra (trainer en leider)

Achterste rij: Elbrich Kruis, Merel Verkruijsse, Elvera Breeuwsma, Emy Draaisma, Marit Bouw, Fimke Boorsma, Martin Kamstra (leider)

Gehurkt: Irene Cuperus, Naomi Veldman, Joukje Kramer, Jildou Mulder, Lieve Osinga

Liggend: Marit Draaisma en Nynke Cazemier

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.