SC Bolsward met 2 – 0 verdiend langs TOP’63 

 

Was de 1e helft een matte vertoning met aan beide kanten nauwelijks  uitgespeelde kansen, in de 2e helft  werd er op het scherpst van de snede gespeeld met , na het optrekken van de kruitdampen, de thuisclub die met een verdiende overwinning van het veld stapte.

Zoals gezegd was de wedstrijd  voor de pauze het aanzien nauwelijks waard, wat met name kwam door het grote aantal foutieve passes. Ook ontbrak het  beide clubs aan de nodige bezieling om er  een boeiend schouwspel van  te maken.

Hoe anders was de 2e helft. Wellicht dat de beide coaches de spelers eventjes hadden toegesproken of dat de thee  met wat gember was  vermengd.

De eerste mogelijkheid was voor TOP toen een van de middenvelders ,zonder gehinderd te worden door de thuisclub, mocht doorlopen tot de rand van het strafschopgebied om vervolgens met buitenkantje rechts de buitenkant van de paal te beroeren.

Nog geen minuut later gaf Alex Wiersma  een door TOP slecht verdedigde bal te weinig snelheid mee.

In de 58e minuut  was het Bart Gietema die een dieptepass van Willem Jan Postma fraai in de goal schoof, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af, na onterecht vlaggen voor buitenspel van de grensrechter van TOP.

Met nog 20 minuten te spelen werd een doelpunt van invaller Marvin Dijkstra afgekeurd wegens ongeoorloofd  aanvallen van de keeper van TOP.

TOP bleef loeren op de counter en een voorzet van de rechterkant werd door de spits van TOP, in vrije positie, koppend gemist.

In de 78e minuut viel dan toch de eerst goal te noteren. Na een forse overtreding op rechtsbuiten Thijs Strikwerda werd de vrije trap, genomen door Willem Jan Postma, in de drukte van het strafschopgebied door Martijn Bosklopper fraai  binnengekopt.

Twee minuten later zette Alexander Wiersma met een prachtig passje Bart Gietema vrij voor de keeper en dat betekende  2  –  0. Weer speelde de grensrechter een negatieve hoofdrol en weer ging de scheidsrechter in de fout en keurde de goal onterecht af. Twee minuten later was de thuisclub in veilige haven toen invaller Marvin Dijkstra een afgeslagen hoekschop hard  binnenschoot.

Nog was de koek niet op toen vlak voor tijd opnieuw Dijkstra  vanuit een moeilijke hoek erin slaagde de bal richting goal te plaatsen maar de bal ketste via de paal het veld weer in.

Een terechte overwinning die perspectief biedt voor de komende wedstrijden. Op 14 november is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Bant.

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.