SC Bolsward maakt het zelf onnodig moeilijk tegen Steenwijkerwold

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Steenwijkerwold op het programma. De uitwedstrijd werd met 0-0 gelijk gespeeld en Steenwijkerwold stond voor aanvang van de wedstrijd op een verdienstelijke 5e plaats in de zondag 4e klasse A en het verschil tussen Sc Bolsward en Steenwijkerwold bedroeg slechts 4 punten.

Een overwinning betekende afstand nemen voor het team van Marc van Hiel. Na een vooral moeizame 2e helft zegevierde de thuisclub toch nog met 4-2. En achteraf meer dan verdiend.

Het belang van de wedstrijd werd ook door Steenwijkerwold gezien. De spelers kwamen met de nodige supporters met een touringcar naar Bolsward. Deze konden extra lang van Bolsward en het prachtige sportcomplex genieten, want de wedstrijd begon om 14.30 uur i.p.v. van de door hen verwachte aanvangstijdstip van 14.00 uur.

Sc Bolsward was heer en meester in de 1e helft en had eigenlijk met onoverbrugbare voorsprong de rust in moeten gaan. De ruststand was echter 3-1. Voor Sc Bolsward scoorden Lorenzo Lemmers (1-0) en twee maal Özgur Akkus. Lorenzo Lemmers was weer heerlijk op dreef en de 1-0 viel na een goede individuele actie en harde uithaal vanaf ca. 20 meter. De 2-0 van Akkus was bijna een kopie van de vorige en ook hier was de klasse van Akkus zichtbaar. Tussendoor viel plots de tegengoal na weifelend optreden van de verdediging van Sc Bolsward. De 3-1 viel na een verassende vrije trap. De keeper van Steenwijkerwold zag er bij de 2-0 en 3-1 niet goed uit, maar behoedde zijn team in de 1e én 2e helft met enkele prachtige reflexen voor een grotere achterstand.

De 2e helft kwam Steenwijkerwold als herboren uit de kleedkamer. Wat zij in de rust in de thee hebben gedaan zullen wij niet weten, maar binnen 10 minuten werd het 3-2. Opnieuw zag het er achterin bij Sc Bolsward niet goed uit. Vanaf dat moment werd het alle zeilen bijzetten voor het team van Marc van Hiel. Steenwijkerwold zette aan, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Tolga Demirci. Eén keer was een doelpunt dichtbij, maar deze bal ging naast. Aan de andere kant vielen grotere kansen, met name voor spits Paul Huisman. Helaas had Paul deze dag niet het geluk aan zijn zijde meermaals stuitte Huisman op de goalie van Steenwijkerwold.

Vlak voor tijd viel alsnog de 4-2. En één van de mooiste. Mounir Bouasrar onderschepte de bal en gaf de bal mee aan Özgur Akkus. Akkus ging op de goal af en had goed zicht op de meegelopen Bouasrar. Een prachtige assist van Akkus leverde de bevrijdende 4-2 op. Steenwijkerwold was verslagen. De punten bleven in Bolsward en gingen niet mee in de touringcar naar Steenwijkerwold. Waaruit ook blijkt dat de thuisclub met tegenslagen het hoofd koelhoud en toch de twee punten weet binnen te slepen tegen een tegenstander die qua voetbal één van de betere teams is van deze klasse. En trainer Gerrie Schouwenaar van de gasten meteen door had dat de worst in de bestuurskamer alleen afkomstig kon zijn van oud teamgenoot Ype Anema, waarvan acte.

Volgende week speelt Sc Bolsward de inhaal wedstrijd uit tegen FC Kraggenburg bij winst kan de 2e periode worden binnengehaald. En een feestje in de kantine.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.