Sc Bolsward loopt tegen Bant een geflatteerde nederlaag op.

Zaterdag stond de wedstrijd in en tegen Bant op het programma. Bant dat met een straatlengte  voorsprong de ranglijst aanvoert en bij winst op Sc Bolsward, en puntverlies voor AVC, de kampioensvlag kan hijsen.

Met in het achterhoofd het sneue verlies in het thuisduel tegen Bant en met een gegroeid vertrouwen na de vorige week behaalde overwinning, is het de vraag of Bolsward in staat is een goed resultaat af te dwingen.

Halverwege de tweede helft is het antwoord daarop wel duidelijk als Bant (weliswaar in buitenspelpositie) de 3 – 0 laat aantekenen. Een gemakkelijk gegeven strafschop binnen het eerste kwartier en een tweede doelpunt binnen vijf minuten na de pauze komt Sc Bolsward niet te boven. Daarbij speelt de scheidsrechter van dienst  (die in het programmablad een bijzonder warm welkom wordt geheten ?) met de nodige discutabele beslissingen een negatieve rol.

Het eerste deel van de wedstrijd houden de teams elkaar aardig in evenwicht. Bant is weliswaar de fysiek sterkere ploeg maar dit levert Sc Bolsward vooralsnog geen problemen op. Onnodig balverlies op het middenveld,  met veel spelers voor de bal, biedt de aanval van Bant de ruimte waar ze goed gebruik van maken. Johan Bloemhof lijkt het gevaar te bezweren maar het blokkeren van een tegenstander die al in een kansloze positie verkeert wordt door de scheidsrechter bestraft met een strafschop. Stefan Kramer weet  wel raad met dit cadeautje en geeft goalie René Nieuwenhuis het nakijken  1 – 0. Na deze tegenslag is Sc Bolsward even van slag en krijgt Bant tot tweemaal toe de kans de voorsprong uit te bouwen.  Gedurende het verdere verloop van de 1e helft hervindt Sc Bolsward zich en doet qua veldspel niet onder voor Bant. Het ontbreekt  Sc Bolsward in deze fase aan een goede eind-pass en de achterhoede van Bant laat Bart Gietema geen enkele ruimte.

Na de pauze trekt Sc Bolsward  het initiatief naar zich toe. De aanvalsdrift wordt echter niet beloond. Zoals zo vaak valt het doelpunt aan de andere kant. De hoekschop die Bant uit een counter verdient wordt door de  geheel vrij staande Raymond Bos ingekopt 2 – 0. Vanaf dat moment speelt Sc Bolsward dat er overigens wel voor blijft knokken een verloren wedstrijd.  Na de  reeds vermelde 3 – 0 volgt een wedstrijd waarin ‘Bant niet hoeft en Sc Bolsward niet kan’ en mede door toedoen van de scheidsrechter de irritaties toenemen.

Al met al is Bant de terechte winnaar, maar de uitslag en het verloop van de wedstrijd is mede beïnvloed door een uiterst zwak optredende scheidsrechter.

Volgende week speelt Sc Bolsward ZA thuis tegen Sc Ens de laatste thuiswedstrijd.