Sc Bolsward klimt door overwinning op Oosterlittens naar de 2e plaats

Het zondag team van Sc Bolsward gaat met een goed gevoel de winterstop in. De lastige uitwedstrijd in en tegen Oosterlittens werd met 0-2 gewonnen.

En dat was geen ‘makkie’. Het team van trainer Marc van Hiel heeft technisch meer bagage, maar op een loodzwaar veld en met een voor iedere meter vechtende thuisclub was een overwinning geen vanzelfsprekendheid. Het was dan ook de thuisclub die in de eerste minuten met opportunistisch voetbal de beste kansen afdwong. Eén keer stond Tolga Demirci op de goede plaats en daarna mikte de topscoorder van de thuisclub net over het doel van de gasten, Sc Bolsward was gewaarschuwd!

Langzamerhand nam Sc Bolsward met goede combinaties het heft in handen. Door de afwezigheid van Marc Dijkstra stond Sahan Demirbas in de basis en hij kan terug zien op een uitstekende wedstrijd. Vooral in de combinatie met Özgur Akkus en Monier Bouasrar was genoemde speler een aanwinst. Het was dan ook geen wonder dat hij aan de basis stond van het eerste doelpunt.

In de twintigste minuut was het Paul Huisman die een bovenstaande combinatie subliem afrondden: 0-1. Daarna kreeg de thuisclub nog enkele kansjes deze werden ondanks het zware veld door Deniz Akkus en de doelman geneutraliseerd. Niet ver voor rust kwam de rustgevende 0-2 op het scorebord. Een goede combinatie tussen Lorenzo Lemmers en Paul Huisman bracht laatst genoemde in stelling, in eerste instantie redde de prima doelman van de thuisclub, maar de rebound werd door Özgur Akkus snoeihard ingeschoten: 0-2.

Een geruststellende score voor de Bolswarders, leek het. Maar na de thee toen de gasten zich enigszins lieten terug zakken, wilde de thuisclub bloed zien de tackles van de thuisclub werden fysiek steeds harder ingezet en Sc Bolsward had daar niet echt een antwoord op. Steeds meer troefde Oosterlittens de Bolswarders af, met inzet en kracht. Terwijl Sc Bolsward hoopten dat de combinatie Özgur Akkus en Lorenzo Lemmers de wedstrijd op slot zou kunnen gooien. Paul Huisman ging daar door een linie naar achteren maar dat lukte niet echt. Toch waren er kansen voor Lorenzo Lemmers en Özgur Akkus en ook Paul Huisman, maar het leverde geen resultaten op. Ook de jeugdige keeper van de thuisclub wist vaak erger te voorkomen.

Al met al was de overwinning verdiend, maar het ging niet van een leijden dakje. Dient nog te vermelden dat Frans Bekema een uitstekende vervanger was van de geblesseerde Tom Bleeker.

Foto’s Henk Bootsma. (klik voor meer foto’s)

Bovenste foto: De 0-1 van Paul Huisman

Onderste foto: De sterk spelende Frans Bekema ruimt op