SC Bolsward kansloos onderuit tegen Makkum

De verwachtingen van de thuisclub waren niet al te hoog, immers 2 vaste krachten bleken na de wedstrijd van vorige week tegen Scharnegoutum niet genoeg hersteld om tegen Makkum te kunnen aantreden.

Goalgetter Bart Gietema kampt met knieproblemen en middenvelder Tom Lindeboom ondervindt nog de naweeën van een lichte hersenschudding. Ook Ferdi Zijlstra is nog niet wedstrijdfit. Tel daarbij ook nog eens op dat Makkum als tegenstander de afgelopen jaren een hele kluif bleek voor Sc Bolsward.

Het werd al snel duidelijk dat Makkum trainer Hartman een leuk voetballend team heeft samengesmeed dat elkaar in de kleine ruimte met goed positiespel kan vinden. Als zo nu en dan de lange bal wordt gespeeld komt deze vrij vaak bij een teamgenoot terecht. In de 10e minuut was het al raak. Een onnodig weggegeven corner werd nog weggekopt, maar in de rebound bleek een door Feike Melchers ingeschoten bal voor de verbouwereerde achterhoede te machtig 0 – 1.

Voor het rustsignaal probeerde de thuisclub het wel maar de overtuiging ontbrak. Ook het vroegtijdig storen door Makkum bij de opbouw van Sc Bolsward leidde dan ook nauwelijks tot enig gevaar voor het doel van de gasten.

Na de pauze duurde het tot de 72e minuut voor het scorebord een andere stand aangaf. Uit een van de vele corners van Makkum was het uiteindelijk de jonge Daniel Buxton die met een prachtige achterwaartse omhaal de 0 – 2 aantekende. Sc Bolsward drong daarna sterk aan om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Zoals vaker wordt de verdedigende taak daarbij verwaarloosd en dat gebeurde ook nu. Met nog 5 minuten op de klok werd met een mooie boogbal/dieptepass de behendige linksbuiten Vilmar Hartman in de vrije ruimte gezet, waarna hij de keeper met een subtiele beweging verraste 0 – 3 .

Een matige vertoning van de thuisclub en een terechte winnaar.
A.s. zaterdag speelt Sc Bolsward uit in de polder tegen Tollebeek, aanvang 15.00 uur.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.