SC Bolsward kan een prima seizoen helaas niet in stijl afsluiten.

Voor de vierde keer dit seizoen vertrok er een ITS-Bus met spelers en supporters richting Groningen. Ditmaal niet voor de competitie maar voor de in het beging geheel niet verwachte toetje, wat nacompetitie heet.

Want ga maar na, acht wedstrijden vanaf de start van de competitie had het team van trainer Marc van Hiel slechts één puntje. Mede de ook door de vele blessures van enkele bepalende spelers en het gemis van ‘De baas op het veld’ Deniz Akkus. Maar voor de winterstop kwam er een kentering, de lappenmand werd leger en uit werd verrassend gewonnen bij het sterke Trynwâlden. De 2e periode werd binnengehaald met 25 punten uit 12 wedstrijden! Een prima prestatie voor het team en de afscheid nemende trainer Marc van Hiel! Vandaar dus afgelopen zondag de bus naar Groningen om 2e klasser Amecitia VMC te bestrijden. Het team had na de grote nederlaag uit tegen LSC 1890 wat geslepen ‘oude vossen’ uit de lagere team gerekruteerd en dat betekende eigenlijk de uitschakeling van de Bolswarders. Maar ook zoals Marc van Hiel het verwoorde ‘We hebben meer dan genoeg kansen gehad om te winnen, maar zij maken het in de slotseconde wel af’.

De tweede klasser ging goed van start en een paar keer moest doelman Tolga Demerci handelend op treden, maar ook Roben Jellesma, Maarten Botermans de prima spelende Jochem van der Werf en Sahan Demirbas hadden het onder controle. De grootste kans was echter voor Mounir Bouasrar zijn inzet op aangeven van Romano Perridon werd wel of niet via de arm van een verdediger van de thuisclub geblokkeerd. In de 32e minuut was het weer zover zoals zo vaak dit seizoen, de doorgebroken Lorenzo Lemmers werd weer eens ongenadigd onderuit geschoffeld de Amicitia verdediger kreeg direct rood. Een overtal dus voor SC Bolsward, maar het team maakte er niet echt gebruik van.

Binnen vijf minuten in de tweede helft stonden de Bolswarders ‘zomaar’ 2-0 achter. De Groninger spitsen Ronald Stroobach en Gerwin Meijerink maakten gebruik van hun duel kracht en zorgde voor een riante stand op het scorebord. Maar SC Bolsward rechtte de rug en bij de thuisclub was bij de ‘oudjes’ de pijp leeg. Toen ook nog de half geblesseerde Özgur Akkus in het veld kwam was het één richting verkeer. Akkus zette liefs vier maal een Bolswarder vrij voor doel, twee keer werd daaruit gescoord eerst door Paul Huisman en later door Maarten Botermans. De winnende wilde maar niet lukken. Terwijl iedereen al op een verlenging rekende was het de thuisclub die nog één keer per ongeluk eruit kwam, maar wel scoorde via Wesley Elzer: 3-2.

Tonny de Vries

 

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.