Sc Bolsward gaat letterlijk en figuurlijk de mist in tegen VWC: 2-1.

Na de euforie van de bekerwinst vorige week zondag tegen 2e klasser LSC 1890 uit Sneek ging Sc Bolsward ging Sc Bolsward in Munnekeburen tegen fusieclub VWC letterlijk en figuurlijk de mist in.

Niet omdat de thuisclub qua voetbal de meerdere waren van de gasten uit Bolsward, in tegendeel. Maar wat betreft werklust en inzet wel. Het was weer het oude liedje, ook nu vergat het team van trainer Marc van Hiel vroeg tijdig de trekker over te halen en ook nog uit prima positiespel.

Ga maar na, Juryt Abma kopt in vrije positie recht in de handen van de doelman, Paul Huisman schiet ook in vrije positie een niet te missen kans langs de verkeerde kant van de paal, Özgur Akkus zijn inzet werd uitstekend gepareerd door de doelman, die steeds meer een hoofdrol vervulde.
Abma kopte nog snoeihard op de lat. Dat alles in nog geen tien minuten.

Het doemscenario tegen Old Forward spookte alweer in de hoofden van de supporters, niet scoren en als je zelf niet scoort enzovoort. Alleen bij Sc Bolsward lijkt het nu structueel te worden.
Na die tien minuten was het combinatie voetbal verdwenen en leek het erop dat enkelen vandaag een baaldag hadden opgenomen. Het was een kolfje naar de hand van de thuisclub die de mouwen maar eens opstroopten, verbaast dat ze waren dat de gasten zoveel kansen om zeep wisten te helpen. Niet dat de thuisclub het initiatief had over genomen maar voetballend was het gebeurd met de Bolswarders.

Na de thee een ander Sc Bolsward onder aanvoering Deniz Akkus, de sterk spelende Thomas Jan van der Zee en de onvermoeibare Monier Bouasrar kwam Sc Bolsward weer tot leven. De thuisclub werd met de rug tegen de muur gezet en kwam er eigenlijk niet meer uit behoudens in de 60e minuut toen er foutief werd uit verdedigd. Sean Noorman moest handelend optreden het leverde de thuisclub een niet verwachte vrije trap op. Via een scrimmage verdween de bal achter doelman Tolga Demirci. Eén kans honderd procent score: 1-0. Vier minuten later was de stand alweer gelijk, Özgur Akkus liet zien hoe het wel moet, met een sterke actie scoorde hij de bal keihard tegen de touwen:1-1. Daarna kreeg Sc Bolsward nog kans op kans maar doelman Albert de Hoop wist van geen wijken, erger nog tien minuten later kwam de thuisclub tegen alle verhoudingen in zelfs op een 2-1 voorsprong, waar mee Sc Bolsward alsnog de tol betaalde voor een inspiratieloze eerste helt.

De uitslagen kennende van deze troosteloze voetbal zondag leert dat het team van Marc van Hiel deze middag een goede slag had kunnen maken. Maar had, telt niet. Met nog een compliment voor referee Mulder.

Foto’s: Peemmedia

Bij foto 1:’De goed spelende Thomas Jan van der Zee houdt de vechtjassen van WVC van het lijf op de achtergrond Sean Noorman’.

Bij foto 2: ‘Doelman Tolga Demirci van SC Bolsward in de mistige voetbal wereld’.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.