SC Bolsward en Groninger Boys schotelen het publiek een mooie ‘pot voetbal’ voor: 3-2.

Halverwege de eerste seizoen helft  bungelde SC Bolsward samen Warga onder aan de ranglijst met slechts één punt. Blessures het inpassen van nieuwe jonge spelers en het afhaken van laatste man Deniz Akkus (chronische blessure) de geboren leider was de aanleiding van niet verwacht verval maar ook pech koste het team van trainer Marc van Hiel, punten.

Deze raakte niet in paniek en zag de ploeg per wedstrijd beter worden. Met als hoogte punt de verdiende 3-2 overwinning tegen het hoog geplaatste Groninger Boys.Dit alles in een wedstrijd die zinderde van de spanning en hoogtepunten, een wedstrijd waar strijd en spanning hoog in het vaandel stond. Scheidsrechter De Vries uit Veendam was de enige dissonant die de wedstrijd niet aan voelde en maar liefs 5 spelers van de thuisclub op een gele prent trakteerde voor onnozele wissewasjes en maar één aan de bezoekers.

Door: Tonny de Vries

Het mocht de pret niet drukken beide teams streden voor wat ze waard waren. De bezoekers uit Groningen hadden maar één doel, doelpuntenmachine Freddy de Grooth in stelling brengen, deze werd moedeloos van het feit dat hij twee bewakers (Maxime Mulder en Ruben Jellesma) in zijn nabijheid voelde en vond dat dus niet prettig en gaande weg begon hij meer te ‘mekkeren’.

Toch kwam de thuisclub op voorsprong. Paul Huisman werd in de loop in stelling gebracht en deze passeerde de uitkomende doelman Feike Spoor met een prachtige boogbal vanaf rechts: 1-0. Niet veel later stond het alweer gelijk een gemakkelijk gegeven vrij trap werd perfect binnen geschoten  door Freddy de Grooth : 1-1. Na dat de thuisclub nog enkele mogelijkheden niet wist te verzilveren, was het Paul Huisman die binnen tien minuten de thuisclub op een 3-1 voorsprong zette. Al zagen de acties van doelman Spoor er ook niet goed uit. Al met al een verdiende voorsprong op slag van rust voor de thuisclub, maar scheidsrechter de Vries had nog geen zin in thee en trakteerde de gasten eerst nog op een vrije trap. Eduardo Danilo Gutierrez wist buiten het oog van de scheids diverse meters te smokkelen, maar haalde wel snoeihard uit via onderkant lat werd het 3-2. De gasten hadden weer moed.

De tweede de helft was het voor Groninger Boys alles of niks. Veel te gehaast werd de bal naar de voorste linie getransporteerd. De zuiverheid ontbrak en Freddy de Grooth niet gevonden. Aanvoerder Özgur Akkus en zijn mannen hielden het hoofd koel. De thuisclub kreeg zelfs nog de mooiste kansen, vooral in de 75e minuut toen turbo Maxime Mulder richting Groninger doelging hij schoot maar net naast, twee mee gekomenBolswarders over het hoofd ziende.