SC Bolsward buigt achterstand om en wint van Makkum

MAKKUM SC Bolsward heeft zaterdag in de ‘windwedstrijd’ tegen Makkum een 2-0 achterstand omgebogen in een knappe 2-3 overwinning. Het was een wedstrijd met twee gezichten.

Spelers van Makkum baalden zowaar dat het ‘slechts’ 2-0 was toen zij in de rust het veld afliepen. Bij SC Bolsward overheerste vreemd genoeg opluchting.

Want het was een bijzonder vreemde wedstrijd. De straffe wind over Sportpark de Braak maakte het voetballen lastig. Uittrappen waaiden terug, corners belandden op de paal en een balletje iets te hard betekende een kansloze onderneming om ‘m nog in te halen.

De thuisploeg, koploper, stond al binnen een kwartier op 2-0. Fraaie treffers van middenvelders Aise Gielstra en Jouke Vlasbloem plaatsten Makkum in een zetel. SC Bolsward stelde daar bar weinig tegenover, maar kwam in het tweede gedeelte van de eerste helft beter in hun spel. Het was echter moeilijk afronden tegen de wind in.

Na rust waren de rollen letterlijk omgedraaid. SC Bolsward begon opportunistisch en drong de thuisploeg terug. Tien minuten na rust maakte Bart Gietema op fraaie wijze de aansluitingstreffer door goed weg te draaien van zijn directe tegenstander en keeper Hyltje Bosma -het was slechts de negende tegentreffer van Makkum dit seizoen- het nakijken te geven.

Niet veel later was het opnieuw de spits die trefzeker was. Ditmaal koppend, op aangeven van Age Gietema.

De ommekeer werd compleet toen Alexander Wiersma een kwartier voor tijd attent was, de afvallende bal oppikte en met links in de lange hoek schoof.

In de slotfase hield keeper Kevin Huizinga zijn ploeg op de been, waardoor SC Bolsward voor de tweede keer dit seizoen van Makkum won.