SC Bolsward ‘bekert’ voor onderzoek naar spierziekte bij kinderen

De meeste voetbalteams van SC Bolsward spelen op zaterdag 27 augustus op Sportpark Het Bolwerk in Bolsward hun bekerwedstrijden tijdens het Zwaluwen Bekertoernooi. Doel van deze bijzondere voetbaldag is om geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen.

In totaal 25 jeugd-, dames-, en seniorenteams van SC Bolsward werken op zaterdag 27 augustus op het Bolswarder sportpark hun wedstrijden in strijd om de KNVB beker af. Dit speciale bekertoernooi is georganiseerd in samenwerking met de Stichting Zwaluwen Jeugd Actie, de KNVB, het Prinses Beatrix Spier Fonds en Spieren Voor Spieren met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen.

Rondom de wedstrijden zullen ook allerlei andere activiteiten worden georganiseerd die geld moeten generen voor het goede doel. Er is een informatiemarkt en de speelsters van de damesteams en de G-teams zijn beide dagen op pad om het goede doel onder het publiek te promoten. Bolswarder ondernemers staan met kraampjes met etenswaren rondom de velden en van hun opbrengst gaat eveneens een deel naar het goede doel. Verder is er volop muziek aanwezig en kan er bijvoorbeeld tegen een vergoeding bij een dj een plaatje worden aangevraagd.

In 1960 werd de Zwaluwen Jeugd Actie voor het eerst georganiseerd. De voetballende jeugd van de KNVB haalde toen nog geld op voor het Prinses Beatrix Spierfonds om kinderen met Polio te helpen. Sinds die tijd is de actie ieder jaar gehouden, hebben ruim 10 miljoen kinderen meegedaan en is er meer dan 5 miljoen euro ingezameld voor kinderen met een spierziekte of een andere beperking. In 2007 is de Zwaluwen Jeugd Actie onderdeel geworden van de reguliere KNVB bekercompetitie en in 2014 is de samenwerking uitgebreid met stichting Spieren voor Spieren om samen een krachtige vuist tegen spierziekten te maken.

Via het G-voetbal is de Zwaluwen Jeugd Actie bij SC Bolward terecht gekomen. In april heeft de club vanwege zijn inzet voor de ontwikkeling van het voetbal voor mensen met een beperking van de stichting een voetbalpakket met onder andere hesjes en ballen ter waarde van 500 euro ontvangen. Die contacten hebben uiteindelijk geleid tot de organisaties van het bijzondere bekertoernooiweekend, waarbij niet alleen de voetballers, maar ook vele tientallen vrijwilligers van de club in actie zullen komen. De opening van het toernooi wordt op zaterdag 27 augustus verricht door voormalig Cambuurtrainer en de huidige commercieel manager van FC Groningen Henk de Jong in samenwerking met wethouder Durk Stoker van de gemeente Súdwest-Fryslân. Ook Jan Beijert van de Zwaluwen Jeugd Actie zal hierbij aanwezig zijn. Het evenement begint om 09.00 uur.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.