SC Bolsward bekert verder na beslissende penalty reeks (verslag)

Na LSC uit Sneek werd nu ook via het nemen van strafschoppen Surhuisterveen verslagen, wat betekent dat de Bolswarders bij de laatste zestien zitten van het KNVB bekertoernooi. Deze wedstrijden worden gespeeld op zondag 7 februari volgend jaar.

Met weer een uitblinkende rol voor doelman Tolga Demirci. En wat te denken van de jeugdige Mounier Bouasrar, bij hem lag de verantwoordelijkheid bij de laatste penalty nadat achtereenvolgens Deniz Akkus, te zacht ingeschoten en Marc Dijkstra de lat liet denderen. Daarvoor hadden Özgur Akkus en Lorenzo Lemmers raak geschoten. Met een subliem genomen penalty gaf hij de 35e jarige doelman en heel Surhuisterveen het na kijken.

De wedstrijd begon weer op traditionele wijze de thuisclub kreeg in de beginfase weer z’n kansen. De op halve kracht spelende Juryt Abma (rugklachten) kreeg weer kansen en kansjes, waarvan de mooiste toen hij alleen voor de keeperstond maar niet verder kwam dan de bal netjes in de handen van dezelfde doelman te deponeren. De scherpte die de doelpuntmachine vorig seizoen etaleerde is even weg en had de pech dat een goede kopbal net over de lat verdween.
Een goede combinatie tussen Paul Huisman en Mounier Bouasrar leverde geen doelpunt op. Ook de gasten uit Surhuisterveen hebben moeite met scoren, een paar keer kwamen ze gevaarlijk door en stond doelman Tolga Demirci de openingstreffer in de weg.

De tweede helft had een zelfde spelbeeld. SC Bolsward dicteerde de wedstrijd en de gasten loerden op de counter die opnieuw een speler alleen voor het doel bracht deze schoot nu over. Özgur Akkus werd ingebracht voor de dynamisch spelende Maxime Mulder hij had al een gele prent ontvangen van scheidrechter Minne Modderman en trainer Marc van Hiel wilde geen risico nemen. Met een sleurende Akkus werden de gasten de duimschroeven aangedraaid. Doelpunten leverde dat helaas niet op wel ging een inzet van hem via de binnenkant van de paal het veld weer in. Strafschoppen dus met als bovenstaand resultaat en misschien een mooi wedstrijd affiche in februari volgend jaar.

A.s. zondag weer een thuiswedstrijd voor de competitie tegen Veno uit Vollenhove en de stand van de vierde klasse A ziet er nahet inhaal programma van afgelopen zondag heel anders uit!
TdV

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.