Sc Bolsward behaalt op eigen kracht de 2e periode in de Blesse

De tweede periodetitel is dan toch op eigen kracht binnen gehaald. Tweede paasdag won het team van Marc van Hiel de inhaal wedstrijd uit die periode met 0-4. Terwijl enig overgebleven concurrent Irnsum de zaterdagavond gelijk speelde uit bij Oosterlittens. Paasmaandag maakte Sc Bolsward het karwei verdiend af met een 0-4 overwinning bij hekkensluiter De Blesse.

Maar het ging in de eerste helft niet van een leidend dakje. Met de harde wind zijdelings in de rug was het moeilijk voetballen. Terwijl Sc Bolsward al binnen enkele minuten op voorsprong kwam door een prima doelpunt van Dennis Niemarkt vanaf rechts: 0-1. Daarna kwam een knappe kopkans van Özgur Akkus hij kopte precies in de handen van de doelman. Dezelfde doelman redde opnieuw via de z’n voet van opnieuw Akkus.

Sc Bolsward wist niet het verschil groter te maken en de thuisclub kwam beter in het spel en een onbewuste overtreding van Frans Bekema in het strafschopgebied bood de thuisclub de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar niet als Tolga Demirci in het doel staat. De penalty killer uit het bekertoernooi keerde de penalty en ook in tweede instantie was hij niet te passeren. Niet veel later mocht Özgur Akkus het aan de andere kant proberen, na hands in het strafschopgebied. Akkus zorgde beheerst voor de 0-2.

Na de thee speelde Sc Bolsward meer met de wind tegen en kwam het combinerend beter uit de verf. Er waren weer prima combinaties via de middenvelders en het stond allemaal even beter, terwijl de thuisclub op geen enkele manier een vuist kon maken. De wedstrijd was beslist nadat de prima leidende scheidsrechter de gasten een vrije trap toekende wegens een verkeerde terug speelbal naar de eigen doelman. De vrije trap werd na een tikje breed onberispelijk snoeihard in het dak geschoten door Lorenzo Lemmers: 0-3.

De wedstrijd was beslist en helemaal toen van een blessure teruggekeerde Paul Huisman na een inzet van Harun Ergöz niet goed verwerkt werd door de doelman. Hij was er als de kippen bij om van dit buitenkansje te profiteren: 0-4. Dient nog te worden vermeld dat rechterverdediger Niels Sanchez-Infante al weken excellent acteert op zijn positie en Leroy Hogenes prima inviel.