SC Bolsward behaalde een verdiende overwinning op Irnsum: 4-1.

Opnieuw een prachtige zondag op Sportcomplex ‘Het Bolwerk’ maar wel een koude wind die de vele toeschouwers liet besluiten om de zonnige kant van het complex op te zoeken.

De wedstrijd begon goed voor de Bolswarders. Al binnen 10 minuten was het Dennis Niemarkt die profiteerde van een fout van de Irnsum-goalie: 1-0. Het had daarna al 2-0 moeten zijn maar een corner vanaf links belande op de lat. En zo kreeg Sc Bolsward meerdere kansen om de score uit te breiden, wat niet lukte en de gasten wisten zich enigszins onder de druk uit te werken, mede ook omdat ze fysiek de meerdere waren. Maar Sc Bolsward bleef voetballen en ging op het middenveld niet het persoonlijk duel aan, maar zocht naar voetballende oplossingen met een hoofdrol voor Thomas Jan van der Zee. Achterin stond het weer goed met een degelijk en soeverein spelende Deniz Akkus, terwijl ook de backs Niels Infante en Sean Noorman niet verzaakten. In de 20e minuut breidde de thuisclub de score uit een prachtige pass van nummer 23 (Özgur Akkus) werd door Juryt Abma op waarde geschat, hij tekende voor de 2-0. Dezelfde nummer 23 zorgde nog voor rust dat de thuisclub met een gerust hart aan de thee kon beginnen: 3-0.

Comfortabel denk je, maar na rust kreeg Irnsum een penalty, nadat Sean Noorman voor duwen werd bestraft door de uitstekend leiden de referee Veenstra uit Sneek: 3-1. Verdwenen was het goede voetbal van de thuisclub, het werd onnodig onrustig bij de Bolswarders, met in het achterhoofd het verspelen van een 2-0 voorsprong thuis tegen De Blesse en op het einde van die wedstrijd alsnog een 4-4 gelijkspel op het scorebord stond.

Het voetbal was even een periode verdwenen, maar na twintig minuten pakte de thuisclub het weer op. Goede combinaties brachten de thuisclub diverse kansen o.a. Juryt Abma, Harun Ergöz en Paul Huisman, maar de bal wilde er niet in ook al omdat de herstellende doelman van Irnsum nu wel een paar keer handelend optrad.

Het was de weer nuttig spelende Monier Bouasrar die op schitterende wijze aan alle twijfel een einde maakte, zijn schot vanaf rand strafschopgebied verdween snoeihard onderkant lat in het doel: 4-1.

A.s. zondag speelt SC Bolsward thuis tegen koploper Warga, aanvang 14.30 uur.