SC Bolsward ambassadeur voor G-voetbal

SC Bolsward en de Heerenveense boys worden de ambassadeurs voor het G-voetbal in Friesland met als doel een Friese competitie in het G-Voetbal.

Vorige week vond er overleg plaats tussen Sc Bolsward en het ‘Speciaal Sportersfonds’. Dit fonds heeft tot doel om de nalatenschap van de Special Olympics 2014 te beheren en dit in te zetten voor de ontwikkeling van sport voor mensen met een beperking. Het fonds beheert een vermogen van ruim € 100.000.

De aanleiding om met fonds aan tafel te gaan was een aanvraag van Sc Bolsward voor financiële ondersteuning. Die aanvraag wordt gehonoreerd maar voor SC Bolsward is het veel belangrijker dat het Fonds samen met de twee Friese verenigingen Heerenveense Boys en Sc Bolsward de sponsoring, de voetbaltechnische opleiding en het promoten van het G-Voetbal gaan aanpakken.

Met het fonds is gesproken over de visie op G-Voetbal en de ontwikkeling van het G-Voetbal in Friesland. Sc Bolsward is door het fonds gevraagd een ambassadeursrol op te pakken – samen met Heerenveense Boys – met als uiteindelijke doel die belangrijke competitie voor voetballers met een beperking. Sc Bolsward laat via har website weten graag deze rol op zich nemen.

In december zullen het Special Sporterfonds, Heerenveense Boys en Sc Bolsward samen aan tafel gaan om een actieplan uit te rollen. Sc Bolsward zal met de makers van VTON (de jeugdvoetbalopleiding bij Sc Bolsward) in gesprek gaan over een verantwoord en gedegen trainingsprogramma die is afgestemd op deze doelgroep.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.