Sander de Rouwe informateur in Súdwest-Fryslân

Sander de Rouwe treedt de komende weken op als informateur bij de coalitievorming in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Hij is gevraagd door lijsttrekker Maarten Offinga van het CDA, de partij die woensdag bij de verkiezingen voor de gemeenteraad de meeste zetels behaalde. Gebruikelijk is dat de grootste partij de leiding neemt bij de vorming van een nieuwe coalitie.

De Rouwe is lid van het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân. Eerder was hij namens het CDA lid van de Tweede Kamer.

De Rouwe heeft aan de basis gestaan van de huidige coalitie. De werkwijze werd toen door de verschillende politieke partijen gewaardeerd en vormde de reden om De Rouwe wederom te benaderen.
De Rouwe begint maandag 27 november a.s. met verkennende gesprekken met de lijsttrekkers van alle negen partijen.

Zo wil hij inzicht krijgen in de politieke koers voor de bestuursperiode 2018-2022, en welke partijen daar het best bij passen. Hij streeft er naar uiterlijk 5 december verslag te doen van zijn bevindingen. Met de oplevering van de eindrapportage (advies nieuwe coalitie) is de opdracht voor de Rouwe is afgerond.
De wet Arhi (Algemene regels herindeling) schrijft voor dat het nieuwe college op dinsdag 2 januari 2018 wordt geïnstalleerd.


2 reacties

  1. jw sminia schreef:

    weer zo een cda slijmbal die bolsward omzeep brengt , waarom? de groentman zijpp, weggejaagt, de Lidl komst 3 jaar stilstand dankzij CDA en natuurlijk corruptie met die Kooistra die heel Bolsward in de middeleeuwen wi l houden, en dan nog die afschuwelijke fontein die we krijgen voor een historische kerk ja echt CDA om dat Leeuwarden te suporten echt een friese stad nee mr de rouwe u bent geen Bolswarder maar een slijmbal, succes met uw werk.

  2. J.Kole schreef:

    Beste JW Sminia,

    Wat moet het heerlijk zijn om uw gal te spuien. De beste stuurlui staan aan wal. Mijn advies aan u. Ga zelf de politiek en verbeter de wereld, te beginnen bij jezelf. Ik benieuwd wat u allemaal in petto heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *