Sander de Rouwe informateur in Súdwest-Fryslân

Sander de Rouwe treedt de komende weken op als informateur bij de coalitievorming in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Hij is gevraagd door lijsttrekker Maarten Offinga van het CDA, de partij die woensdag bij de verkiezingen voor de gemeenteraad de meeste zetels behaalde. Gebruikelijk is dat de grootste partij de leiding neemt bij de vorming van een nieuwe coalitie.

De Rouwe is lid van het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân. Eerder was hij namens het CDA lid van de Tweede Kamer.

De Rouwe heeft aan de basis gestaan van de huidige coalitie. De werkwijze werd toen door de verschillende politieke partijen gewaardeerd en vormde de reden om De Rouwe wederom te benaderen.
De Rouwe begint maandag 27 november a.s. met verkennende gesprekken met de lijsttrekkers van alle negen partijen.

Zo wil hij inzicht krijgen in de politieke koers voor de bestuursperiode 2018-2022, en welke partijen daar het best bij passen. Hij streeft er naar uiterlijk 5 december verslag te doen van zijn bevindingen. Met de oplevering van de eindrapportage (advies nieuwe coalitie) is de opdracht voor de Rouwe is afgerond.
De wet Arhi (Algemene regels herindeling) schrijft voor dat het nieuwe college op dinsdag 2 januari 2018 wordt geïnstalleerd.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.