Sam’s Kledingactie sluit zich aan bij #GivingTuesdayNL

Op 29 november 2022 is het GivingTuesday, een wereldwijde geefdag om samen meer goed te doen. Stichting Sam’s Kledingactie heeft zich bij dit initiatief aangesloten en wil tijdens GivingTuesday zoveel mogelijk kleding en geld inzamelen ten behoeve van de noodhulpprojecten van onder andere Cordaid en het Armoedefonds.

Daarnaast is het doel om op deze dag zoveel mogelijk nieuwe vrijwilligers te werven die structureel of alleen tijdens de speciale voor- en najaarsacties kleding voor Sam’s willen inzamelen.

GivingTuesday is een wereldwijde vrijgevigheidsbeweging en is sinds 2019 ook in Nederland actief via hashtag #GivingTuesdayNL. Deze dag is bedoeld als tegenwicht voor Black Friday en Cyber Monday, dagen die gekenmerkt worden door kopen en (zelf) hebben. Giving Tuesday staat juist in het teken van iets voor een ander over hebben.

Gezamenlijk vieren we GivingTuesday met miljoenen mensen over de hele wereld die deelnemen aan deze wereldwijde geefdag. Als goede-doelenstichting steunt Sam’s dit initiatief van harte, omdat zij dagelijks zien hoe broodnodig deze giften in geld, goed en aandacht zijn voor heel veel mensen, in binnen en buitenland.

GivingTuesday werd in 2012 gelanceerd als een eenvoudig idee: een dag creëren die mensen aanmoedigt om goed te doen. In de afgelopen zeven jaar is dit idee uitgegroeid tot een wereldwijde beweging die honderden miljoenen mensen inspireert om te even, samen te werken en vrijgevigheid te vieren.

Mensen tonen op veel manieren hun vrijgevigheid op GivingTuesday. Of het nu gaat om iemand aan het lachen maken, een buurman of een vreemde helpen, opstaan voor een probleem of mensen waar we om geven, of iets van wat we hebben geven aan degenen die onze hulp nodig hebben.

Wil jij bijdragen aan de #GivingTuesday-actie?

Kijk dan op www.samskledingactie.nl of op de social media kanalen van Sam’s Kledingactie. Hier lees je wat jij kunt doen, wat jij kunt geven. Voor meer informatie over GivingTuesday en #GivingTuesdayNL ga je naar www.givingtuesday.nl. Elke daad van vrijgevigheid telt en iedereen heeft iets te geven! Wat geef jij?

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.