Samen een winkelpand of bedrijfsruimte huren?

Zelf een winkel- of bedrijfsruimte huren is niet voor iedereen weggelegd. Gemeente Súdwest-Fryslân reikt ondernemers, die op zoek zijn naar geschikte huisvesting, de helpende hand.

Dat daaraan grote behoefte is bleek onlangs uit de opkomst bij een informatiebijeenkomst: vijftig mensen lieten zich informeren over de mogelijkheden een bedrijfs- of winkelpand te delen.

Met dit zogeheten ‘shop-in-the-shop’-concept worden niet alleen de kosten gedeeld, maar bouwen de deelnemers ook aan een netwerk met gelijkgestemde ondernemers. Het is ook een manier om elkaars diensten aan te vullen en te versterken.

“Het mes snijdt zo aan twee kanten”, aldus wethouder Stella van Gent (Arbeidsparticipatie en Sociale Zaken). “De ondernemers zijn geholpen en het komt de levendigheid van de binnenstad ten goede.”

Nu we anders winkelen dan voorheen, veranderen de binnensteden. Ook de binnensteden van Súdwest-Fryslân hebben te kampen met leegstand. “Het gezamenlijk delen van een pand kan zo een mooi alternatief zijn”, aldus Van Gent.

De gemeente huurt de panden niet zelf, maar brengt geïnteresseerden bij elkaar. SpareSpace zoekt in Súdwest-Fryslân naar geschikte panden en onderhandelt met de eigenaar over gebruiksmogelijkheden en –voorwaarden, de kosten per vierkante meter, opzegtermijn, voorzieningen, inrichting en meer.

Wie op zoek is naar een pand om met elkaar te delen, kan mailen naar Helga Krist van de gemeente Súdwest-Fryslân (). Zij neemt dan contact met u op.


1 reactie

  1. Peter van Breeden schreef:

    Een gevalletje “is er leven na de dood”…..voor Boalsert is dit m.i. mosterd na de maaltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *