Rustige start Koningsdag


Dit jaar werden er in Bolsward geen ballonnen opgelaten na de traditionele aubade bij het stadhuis en hierdoor stonden er opvallend minder mensen bij het stadhuis.

Maar de aanwezige kinderen waren niet minder enthousiast omdat na het zingen van het Wilhelmus, het Friese volkslied en het Koningslied zij bij één van de vele kraampjes een dik plak cake mochten versieren met slagroom, en andere lekkernijen. Tijden het zingen van deze liederen werden de mensen niet alleen begeleid door het muziekkorps, ook stadsbeiaardier Klaas de Haan speelde mee.

De kofferbakverkoop wordt ieder  jaar drukker, ook nu stonden de auto’s met handelswaar al vroeg geparkeerd en deze vrijmarkt liep door tot en met de Dijkstraat, Bargefenne. (later meer)

Foto album

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.