Rustige start Koningsdag (foto's)

Het was woensdagmorgen om 9 uur rustig bij de start van de Koningsdag in Bolsward. 

Vele Bolswarders namen niet het risico om tijdens de aubade natgeregend te worden maar het bleef droog en ook tijdens de rest van de dag bleef het lange tijd droog en viel er af en toe een klein buitje.

Omstreeks 10 uur werd het drukker in de straten van het centrum van de stad en sneupten nieuwsgierig langs de kofferbakken gevuld met hun handelswaar. Van speelgoed tot boeken en van elektrisch gereedschap tot aankleding, er was van alles te vinden en meestal voor een goede prijs.

De kinderspelen waren dit jaar niet in het centrum van de stad. De organisatie had uit voorzorg deze verplaats naar de Broerekerk. Hier waren honderden kinderen druk bezig met de verschillende oud Hollandse spelletjes in de hoop om na afloop de beste te zijn.

(gedurende dag wordt deze pagina ge-update met meer nieuws rondom Koningsdag)

Foto album Ton Visser

Foto album Petra Kroon

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.