Ruime zege Sc Bolsward (za) tegen Tzummarum: 4-0

Zaterdag stond na een voetbal-loze periode de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Tzummarum op het programma.

Vraag is hoe Bolsward ‘de winter’ is doorgekomen en of het in staat is zich in de strijd om de bovenste plaatsen te mengen. De uitwedstrijd leverde een 0 – 3 overwinning op maar dat ging moeizamer dan de uitslag doet vermoeden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd stilgestaan bij het overlijden van het erelid Henk Kuiper. Henk Kuiper heeft zich jaren ingezet voor de c.v.v. Bolswardia en was ca. 17 jaar voorzitter. (zie voor in memoriam web-sitescbolsward)

De wedstrijd begint in een gezapig tempo. Bolsward wordt balbezit gegund en Tzummarum trekt zich terug op eigen helft en probeert via countermomenten de aanval te zoeken. Na ca. 10 minuten weet Bart Gietema uit een afgemeten voorzet van links de score te openen 1 – 0. Een score die tot aan de pauze niet meer verandert. Bolsward is weliswaar de bovenliggende partij, maar zet weinig druk en is slordig. Hierdoor komen er voor Tzummarum een aantal kansrijke situaties en het is aan een goed ingrijpende doelman René Nieuwenhuis te danken dat de nul gehandhaafd blijft. Ook Bolsward krijgt in het verloop van de eerste helft een handvol mogelijkheden om de score op te voeren.

De tweede helft zien we een zelfde spelbeeld. De eerste 100- procent kans is voor Tzummarum en opnieuw is het de Bolswardgoalie die als winnaar uit de strijd komt. Na een minuut of tien wordt een overtreding in het strafgebied van Tzummarum bestraft met een penalty die door Bart Gietema wordt benut 2 – 0. Over het verdere verloop van de wedstrijd valt te vermelden dat de aan Tzummarum toegekende penalty wordt gestopt door René Nieuwenhuis (man van de wedstrijd !!) en dat de score nog oploopt tot 4 – 0. Eerst is het Eli Rosenau die uit een voorzet van Willem Jan Postma (beiden in de 2e helft ingevallen) de 3 – 0 scoort en tenslotte maakt Johan Holwerda (ook ingevallen) er vanuit een voorzet van Ferdinand Zijlstra 4 – 0 van. Zo behaalt Bolsward een verdiende zege maar tegen kwalitatief betere tegenstanders zal een tandje bij geschakeld moeten worden.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Nagele.