Ruime overwinning Sc Bolsward (za) tegen AVC

Hoewel niet direct oogstrelend was de overwinning van de thuisclub verdiend te noemen. De uitslag viel misschien wat te hoog uit. Onder goede weersomstandigheden trad de plaatselijke voetbalclub(door een schorsing) aan met Jurjen Rijpkema, die als centrale verdediger kan terugzien op een goed debuut .

Het eerste gevaar kwam van de gasten uit Sexbierum toen in de 11e minuut de bal, uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied, op de lat belandde en in de rebound in het doel werd getikt. Wegens buitenspel werd het doelpunt afgekeurd.

Vervolgens was het Jildert de Boer die met een mooie schaarbeweging zijn directe tegenstander het bos instuurde, maar zijn afgemeten voorzet vond net geen doeltreffende afwerking. In de 31e minuut was het dan toch raak. Bij een uitval van de thuisclub was het de ijverige Bart Gietema die met een dieptepass Marvin Dijkstra op de rechtervleugel bereikte, wiens schuiver te machtig bleek voor de AVC-goalie. Vlak voor de pauze was het Dijkstra, die eerst 2 tegenstanders knap uitspeelde en daarna Bart Gietema in stelling bracht. In de verwarring die daarna ontstond was het uiteindelijk Jildert de Boer die de bal in het lege doel schoot.

Na de pauze leek het erop dat Sc Bolsward freewheelend de verwachte overwinning over de streep wilde trekken. Toen AVC in de 68e minuut met enige hulp van de mistastende keeper Nieuwenhuis tot 2 – 1 terugkwam, kroop de thuisclub vlak daarna een paar keer door het oog van de naald.
Tien minuten daarna was het pleit beslecht. Uit een mooie aanval van de SC Bolsward over de rechterkant werd Bart Gietema knap vrijgespeeld, waarna hij met een al even fraaie trekbal Jildert de Boer een niet missen kans bood 3 – 1.

Het laatste woord was in de 89ste minuut aan goalgetter Bart Gietema zelf. Een vrije trap van Jan Willem Postma, 10 meter buiten het strafschopgebied, werd door Gietema met een prachtige, tegendraadse kopbal tot een juweeltje van een doelpunt gekroond.

Al met al een mooie voetbalmiddag op sportpark Het Bolwerk.