Ruim 29.500 inschrijvingen voor de Fietselfstedentocht 2018

“De fietselfstedentocht blijft ongekend populair” aldus een tevreden voorzitter Stephan Rekker, “deze inschrijving is boven verwachting”.

Bij het sluiten van de inschrijving voor de tocht blijkt dat ruim 29.500 mensen zich hebben ingeschreven voor de 82ste Fietselfstedentocht. Deze tocht wordt gehouden op Pinkstermaandag 21 mei.
Omdat er maximaal 15.000 fietsers aan de tocht deel kunnen nemen, zal er geloot worden. De loting gebeurt – net als de inschrijving – volledig geautomatiseerd. De uitslag van de loting wordt dinsdag
19 december bekendgemaakt. Degene die ingeloot worden ontvangen een e-mail met betalingsverzoek. Zij die uitgeloot worden krijgen hiervan ook via de e-mail bericht.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de Fietselfstedentocht al in volle gang. Een uitdaging vormt de herinrichting van de Markt in Dokkum en het Broereplein in Bolsward. Beide pleinen zijn belangrijk in de logistiek van de tocht. Herinrichting daarvan is het gevolg van de komst van de 11steden fonteinen in het kader van de Culturele Hoofdstad 2018. Als de planning gehaald wordt zijn beide herinrichtingen op tijd klaar.

Daarnaast wordt de gehele logistiek rondom het parkeren in Bolsward opnieuw bekeken en waar nodig verbeteringen aangebracht.

Vorig jaar is een bevoorradingspost ingericht in Winsum. Voor 2018 onderzoeken we de mogelijkheid voor een tweede bevoorradingspost in de zuidelijke lus.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.