Royal Smilde neemt Van de Leur Bolsward over en wordt Koninklijk

BOLSWARD – Van de Leur Banketspecialiteiten BV in Bolsward is overgenomen door Koninklijke Smilde.

Dochterbedrijf Smilde Bakery BV, gevestigd te Edam, heeft alle aandelen van de industriële banketbakkerij te Bolsward verworven. De transactie is op 1 januari jl. geëffectueerd. De twee bedrijven worden samengevoegd. De nieuwe combinatie van twee familiebedrijven zal een leidende positie innemen in de Nederlandse markt voor industriële bakkerijproducten en halffabricaten. De medewerkers van Van de Leur en Smilde Bakery zijn gisteren geïnformeerd. Bij Van de Leur werken ruim 75 medewerkers. Smilde Bakery heeft 240 medewerkers in dienst.

Robert van de Leur, algemeen directeur: “De overname sluit goed aan bij de belangrijkste doelstelling van beide bedrijven: continuïteit en groei. De productgroepen zijn volledig complementair. Voor onze klanten ontstaat een compleet aanbod van bakkerij halffabricaten en eindproducten, zowel in gistdeeg als bladerdeeg. Door de samenvoeging van de twee industriële bakkerijen worden de krachten op het gebied van productie, innovatie, verkoop en marketing gebundeld.“

Ronald Prince, CEO van Koninklijke Smilde over de overname: “We zijn erg blij met deze aanwinst. De activiteiten van Van de Leur passen naadloos in onze strategie om een uniek bakkerijbedrijf te creëren met een duidelijke consumentenoriëntatie, internationale scope en sterke focus op vernieuwing. De productielocatie leent zich daarnaast goed voor het maken van allerlei soorten bodems, al dan niet gevuld en het opschalen van nieuwe concepten”.

Alex Kruiter, algemeen directeur van Smilde Bakery, zal de directie voeren, ondersteund door technisch directeur Arend Smilde, die in Bolsward de dagelijkse leiding op zich zal nemen. De overname heeft naar verwachting positieve effecten voor de werkgelegenheid in Bolsward. Er zullen enkele overlappende functies komen te vervallen, maar deze worden naar verwachting gecompenseerd door de groei in het aantal productie-gerelateerde medewerkers.

Robert van de Leur is per 1 januari 2016 na ruim 27 jaar afgetreden als algemeen directeur. Hij zal gedurende de overdrachtsperiode nog enige tijd dagelijks in Bolsward aanwezig zijn.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.