Rotaryclub Bolsward en Filmhuis Bolsward organiseren samen filmavond Breathe

Donderdagavond 31 mei wordt de film Breathe vertoond in het filmhuis in Ons Gebouw in Bolsward. De inloop is vanaf 19.30 uur en de filmavond start om 20.00 uur.

Breathe gaat over het waargebeurde verhaal van Engelsman Robin Cavendish die in 1958 op zijn 28ste jaar in Kenia bijna compleet verlamd raakt door polio en nog enkele maanden te leven heeft. Met de nodige vechtlust en hulp van zijn vrouw Diana weet hij te overleven en wordt hij een voorvechter van de rechten van mensen met een handicap.

 Acteurs zijn o.a. Andrew Garfield, Claire Foy, HughBonneville. Regisseur is Andy Serkis bekend als Gollum in The Lord of the Rings en nu te zien als Supreme Leader Snoke in Star Wars: The Last Jedi. Producent van de film is Jonathan Cavendish, zoon van Robin Cavendish. De film duurt 117 minuten en is begin dit jaar in 52 filmzalen in Nederland vertoond.

Rotaryclub Bolsward combineert het vertonen van de film met het End Polio programma. Tijdens de filmavond kunt u intekenen voor End Polio Now tulpenbollen. De opbrengst van de filmavond en de End Polio Now tulpenbollen gaat volledig naar het Polio vaccinatieprogramma van de Rotary Foundation. De grootste hulporganisatie ter wereld.Rotary Internationaal werkt in het End Polio Now samen met de Bill& Melinda Gates Foundation. Iedere $ 1 die Rotary ontvangt wordt door de Bill& Melinda Gates Foundation verdubbeld.

De strijd van Rotary Internationaal tegen polio is erg succesvol. Waren er in 1985 nog 350.000 polio slachtoffers per jaar in 125 landen, in 2018 komt polio alleen nog voor in afgelegen gebieden in Afghanistan en Pakistan. In 2017 waren er nog 22 nieuwe gevallen van polio. Het hoofddoel, een wereld zonder polio is daarmee nog niet bereikt.

Ieder jaar worden 400 miljoen kinderen gevaccineerd en worden 150.000 gezondheidswerkers ingezet om dit te realiseren. Daarmee wordt voorkomen dat jaarlijks 16 miljoen kinderen verlamd raken en niet meer kunnen lopen. Rotary International gaat met het vaccinatieprogramma door tot er zich een aantal jaren geen nieuwe gevallen van polio meer hebben voorgedaan. De verwachting is dat dit nog een aantal jaren zal duren. Het bestrijden van polio is na de bestrijding van pokken in de geschiedenis de grootste prestatie op het gebied voor de volksgezondheid.

Kaarten kosten € 7,50 en kunnen worden gereserveerd via www.filmhuisbolsward.nl. Er is maximaal plaats voor 80 bezoekers. Op de website van Filmhuis Bolsward wordt vermeld of er tijdens de filmavond nog kaarten beschikbaar zijn. In verband met de verwachte belangstelling is het advies de kaarten zo snel mogelijk te reserveren.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.