Roofvogels in beslag genomen

Bolsward, Boelenslaan – Bij een controle van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), Staatsbosbeheer en de politie zijn in twee woningen in Bolsward en Boelenslaan woensdagmiddag vier buizerds, een kerkuil en een havik in beslag genomen.

Zij hadden niet de juiste pootringen om en er waren geen officiele papieren beschikbaar. De vogels zijn naar een vogelopvangcentrum gebracht. Een 39-jarige verdachte uit Bolsward is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Hij deed vrijwillig afstand van de vogels. De verdachte is na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. Zie hier voor meer informatie over pootringen, de controles hierop en de Flora- en faunawet. Het dossier wordt naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De officier van justitie beslist op grond hiervan wat met de zaak gaat gebeuren.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.