Robbert Jan Mol wint Rabowielerronde van Bolsward

Het was in alle opzichten een mooie wielerkoers die vanavond door Bolsward werd verreden.

Al vanaf de start lieten de renners zien dat er gestreden zou worden en dat leidde er toe dat na zo’n tien rondes een groep van vijf renners zich losmaakte van het peloton en langzaam maar zeker verder uitliep. Uiteindelijk wisten de mannen het peloton weer in te halen en hadden zodoende dus een ronde voorsprong.

Maar achter de kopgroep ontstonden ook twee groepen van elk vijf renners die uiteindelijk bij elkaar kwamen. Maar zij wisten niet die ronde te pakken op het peloton. Het peloton werd een aantal rondes voor het einde afgebeld en de kopgroep van vijf en de inmiddels negen achtervolgers streden om de  eerste plaatsen. Op twee rondes  voor het einde demarreerde Robbert Jan Mol uit Wognum en de rest van de kopgroep hield de benen stil en met nog één ronde te rijden was de voorsprong van Mol dusdanig gegroeid dat het duidelijk was dat hij de winnaar zou gaan worden.

Om de tweede en derde plaats werd door de vier achterblijvers gesprint en Harry Sweering uit Sneek werd tweede en Rik Mensink uit Zwolle pakte de derde plaats.

Foto’s Hendrik Jellema

(klik voor groot)

Er wordt naar elkaar gekeken maar niet gereden naar Robert Jan Mol

De sprint om de tweede plaats

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.