Ridder kampement op Hanzefestival Bolsward 

Bolsward – Op zaterdag 20 mei vindt in Bolsward opnieuw het Hanzefestival plaats. Op deze dag gaat de Hanzestad terug naar de tijd, waarin de handel hoogtij vierde in het mooie Bolsward.

In 2016 vond het festival voor de eerste maal plaats in Bolsward en dat was meteen een groot succes met vele muzikale acts en een grote ambachtelijke markt. Bovendien waren vele bezoekers en deelnemers van het festival in Hanze kledij gehuld.

Dit jaar pakt de organisatie groots uit: het festival is meer dan verdubbeld, de markt is groter en telt nog meer oude ambachten. Er wordt er een ware klucht opgevoerd, de Waag en het Gysbert Japicxhûs zijn open en bezoekers kunnen een rondvaart maken door de grachten van Bolsward. Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de stichting Hanzestad Bolsward en wordt onder andere ondersteunt door het ondernemersfonds, ondernemers/winkeliers, diverse organisaties/stichtingen, het Marne College en heel veel vrijwilligers uit Bolsward en omstreken.

,,Hiermee laten we zien dat we trots zijn op Bolsward en haar verleden. Wij willen dit graag tonen aan de inwoners van onze gemeente en haar bezoekers”, aldus Jacoline Engelmoer van de organisatie.

Ridder kampement

Dit jaar slaan de Ridders van Friesland voor het eerst hun kampement op in het centrum van Bolsward. Voorafgaand aan het festival bezoeken de Ridders van Friesland op 15 en 16 mei  de basisscholen De Opbouw en De Blinker en het Marne College. Ze geven daar aan de kinderen en scholieren uitleg over de manier waarop Ridders leefden.

,,Prachtig om zo cultuur en onderwijs samen te doen komen. We zijn er erg trots op dat de Rabobank dit onderdeel mogelijk heeft gemaakt”.

Het festival vindt plaats in het centrum van Bolsward op zaterdag 20 mei 2017 van 10.00 tot 16.00 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.