RIC Mix1 wint 36e elfstedenroeimarathon

RIC Mix 1 heeft de 36e elfstedenroeimarathon gewonnen. In een tijd van 17.04 uur bereikte de ploeg uit Amsterdam zaterdagmiddag als eerste de eindstreep in Leeuwarden.

Met een verschil van 42 minuten werd het Duitse team ARC & Friends uit Bonn tweede. Vanwege de harde wind en golven werd het traject ingekort tot 189 km, zodat de meren niet overgestoken hoefden te worden. Desalniettemin was de marathon zwaar, vanwege de harde noordwestewind, kracht 5 met uitschieters naar 6. Winnaar van het open-veld werd de Duitse ploeg Speedy BONNzales van de Bonner Ruder-Gesellschaft met een tijd van 18:32 uur.

Er deden dit jaar 71 ploegen, waaronder 15 buitenlandse en 12 studententeams. Samen goed voor ruim 700 deelnemers. De teams werden vrijdagavond weggeschoten door de Leeuwarder burgemeester Sybrand Buma, zelf oud roeier van het Groningse Aegir.

Vanwege de harde wind uit het noordwesten en de golven op de meren werd de alternatieve route geroeid waardoor de steden Sloten, Stavoren en Hindeloopen helaas niet konden worden gepasseerd. Daarmee is het traject ingekort met ca. 20 km (totale lengte 189 km). Uiteindelijk wisten 70 van de 71 gestarte ploegen binnen de gestelde tijd (24 uur) te finishen. Eén team moest de strijd voortijdig staken. Er deden drie teams mee met drie roeiers en tien met zes roeiers.

Geslaagd

Bram Streefland, wedstrijdleider van de elfstedenroeimarathon, kijkt terug op een wederom geslaagd evenement: “Het waren zware omstandigheden vanwege de harde noordwestenwind, ondanks dat het traject is ingekort met twintig km. De deelnemers waren duidelijk verheugd dat ze de marathon weer konden roeien. De sfeer was dan ook uitstekend, wat ons als commissie weer energie geeft voor de volgende editie.”

Foto (C): Erik Krikke 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.