Rhinovirus wellicht in de omgeving van Bolsward

In de omgeving van Bolsward is bij een paardenfokker waarschijnlijk het rhinovirus uitgebroken. Uit bloedonderzoek moet nog blijken of het om rhinopneunomie gaat.

In bepaalde gevallen kan een drachtige merrie hierdoor haar veulen verliezen. De betrokken dierenarts wil eerst zekerheid hebben of het om het gevreesde virus gaat en dan pas mededelingen doen over de locatie van de paardenfokker. Inmiddels is via twitter al bekend geworden dat het om een bedrijf in Ferwoude gaat.

Door het vermoeden van de uitbraak van het virus is de hal van de Hanzeruiters aan het Laad en Zaad voorlopig gesloten. De Koninklijke Hippische Sportbond  geeft eigenaren van paarden en pony’s het advies om hun dieren voorlopig niet te vervoeren. (Foto:Petra Kroon)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.