Restauratie Martinitoren in beeld (video)

Binnenkort begint men aan het afbreken van de steiger rondom de Martinikerk. De steiger die er stond vanwege de restauratie aan de toren is niet meer nodig want het werk aan de buitenkant is bijna klaar.

Zo werden de leien vervangen, werd het haantje van nieuw bladgoud voorzien, herstel werd de oude gele verflaag verwijderd en toen opnieuw voorzien van bladgoud, kwam er een nieuwe trekbalk in de toren en nieuw spantwerk, werden bepaalde stukken opnieuw gevoegd en werden de wijzerplaten opnieuw geschilderd en voorzien van nieuwe bladgoud cijfers. De restauratie is nog niet klaar. De leien van het schip van de kerk moeten nog vervangen worden. De verwachting is dat het werk in december is afgerond. Wij mochten, voordat de steiger verwijderd wordt,  nog even mee omhoog.

Foto’s Jan Visser. (video verslag bij lees meer)

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.