Restauratie Martinikerk (video)

De restauratie van de Martinikerk is in volle gang. Vorige week begon men met het voegwerk te verwijderen en het vrijmaken van van een trekbalk die volgende week zal worden vervangen.

Dat vervangen zal gebeuren met een kraan die de oude balk zal verwijderen en de nieuwe de nieuwe op de juiste plaats zal tillen. Tegelijkertijd zal dan ook de haan van de toren worden gehaald. Deze zal opnieuw worden voorzien van bladgoud en later weer teruggeplaatst worden. De komende vijftien weken zal het werk zich voornamelijk richten op de toren. Daarna zal het schip van de kerk voorzien worden van nieuwe leien. De leien van de zijbeuken zijn bij een eerdere restauratie al vervangen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.